Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Prawidlowe cisnienie sprezarki

39 Odpowiedzi, 55033 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Tadeusz4321

2009-06-27, 18:13:56
Top użytkownik
Shitashii zgadzam się z Toba ale tylko dzisiaj-a nie rozumiem Twojej wypowiedzi "Domyślamy sie"-jesteś jeden czy więcej jest Ghitashii?. Nie zgodze się natomiast ,że przy temperaturze zewnętrznej const mogą być oczywiście w auto klimie więcej jak 2 różne ciśnienia .Zreszta co ja pieprzę.podstawowa zasada działania klimatyzacji mówi o róznicy ciśnień i temperatur-wybaczcie sobota i woda podchodząca pod warsztat
  • Odpowiedz

jacek6619

2009-06-27, 18:28:46
Nowy użytkownik
Poki co sprawdzilem i wiatrak przy chlodnicy od klimy na pewno dziala...Fak jest, ze dziala dosc glosno, ale jak pamietam to tak glosno pracuje od kilku lat....
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-06-27, 19:20:24
Moderator
Trzy, które są oczywiste: sprężania, cieczy za skraplaczem, ssania. A "domyślamy się" znaczy: ' my forumowicze'.
Przerąbane z tą wodą na południu kraju.. Współczuję, bo chyba tylko tyle mogę.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

piros

2009-06-28, 10:00:50
Nowy użytkownik
jacek6619 napisał(a):Poki co sprawdzilem i wiatrak przy chlodnicy od klimy na pewno dziala...Fak jest, ze dziala dosc glosno, ale jak pamietam to tak glosno pracuje od kilku lat....
Witam!
Jeśli wentylator działa głośno i pracuje na wysokich obrotach,świadczy to o tym,że ciśnienie w układzie jest wysokie,a wiatrak załącza si,e od razu na wysoki bieg.
Sprawdź czy cieńsza rurka aluminiowa ,która idzie do parownika w kabinie nie jest gorąca.Jeżeli będzie parzyc tzn układ się przegrzewa.
Obejrzyj wtedy jak wygląda skraplacz,jeżeli jest mocno zanieczyszczony to może by przyczyna wysokiego ciśnienia,ponieważ wentylator przy brudnej chłodnicy nie jest w stanie schłodzic czynnika .
Jeśli układ się mocno przegrzewa to już blisko do zatarcia sprężarki,a wówczas koszty naprawy są już spore-nie wystarczy tylko wymiana sprężarki,ale dochodzi płukanie układu,wymiana filtra- osuszacza,czasem zaworu rozprężnego itd,itp.
A tak w ogóle co do fordów to one mają one przyłącza niskiego ciśnienia w trudno dostępnych miejscach.
Ale ford to mały pikuś.Jeśli ktoś robił smarta to wie o czym mówię, a jeśli nie robił to się przyłącza naszuka ,a jeśli nawet znajdzie to niekoniecznie założy złączkę.
Miłej niedzieli Smile
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-06-28, 12:08:04
Top użytkownik
Ze smartem nie jest aż tak żle .Mam duze łapy ale jakos zapęłem złączki.Najgorzej to wszystko zdjąć aby nie połamac tego dziadostwa;.
  • Odpowiedz

piros

2009-06-28, 15:42:38
Nowy użytkownik
Smile hehehe!
  • Odpowiedz

RobertS

2009-06-29, 08:24:48
Użytkownik
awax napisał(a):CZY KTOŚ JESZCZE MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI,ŻE RZETELNA CERTYFIKACJA FIRM SERWISUJĄCYCH AUTOKLIMĘ JEST KONIECZNA?????????????????????????????????
Przecież to HORROR I KABARET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja nie mam żadnych wątpliwości - jak pokazuje doświadczenie tworzenie zamkniętej grupy zawodowej wcale nie poprawia jakości usług, tylko zwiększa ich koszt
ja jako potencjalny klient nie zgadzam się na to.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-29, 09:21:10
Top użytkownik
RobertS napisał(a):
awax napisał(a):CZY KTOŚ JESZCZE MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI,ŻE RZETELNA CERTYFIKACJA FIRM SERWISUJĄCYCH AUTOKLIMĘ JEST KONIECZNA?????????????????????????????????
Przecież to HORROR I KABARET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja nie mam żadnych wątpliwości - jak pokazuje doświadczenie tworzenie zamkniętej grupy zawodowej wcale nie poprawia jakości usług, tylko zwiększa ich koszt
ja jako potencjalny klient nie zgadzam się na to.
Mnie naprzykład mało to obchodzi czy Ty się zgadzasz ,te przepisy są ,zostały wprowadzone przez demokratycznie wybrane Parlamenty i ja jako wyborca żądam aby prawo było egzekwowane.
Nie kwestionuję analogicznych przepisówu lekarzy,prawników,notariuszy,strażaków,konserwatorów dzwigów,budowlańców,energetyków...................................
Nie zgadzam się również aby przypadkowi amatorzy dosdtawali do ręki broń,narkotyki,truciznyi między innymi substancje zanieczyszczające środowisko.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

jacek6619

2009-07-01, 13:54:27
Nowy użytkownik
Auto oddalem do fachowca....Usterka to zapchanie opilkami ze sprezarki ukladu....Lzejszy o 400 zl znowu moge sie chlodzic...-Wink))
  • Odpowiedz

mt

2009-07-01, 18:59:23
Użytkownik
A co konkretnie wymieniono?
  • Odpowiedz

mister

2009-07-01, 19:28:00
Zaawansowany użytkownik
kity ci majster wciska. jak układ zapchany to ciśnienia będą niskie. na mój gust to umył skraplacz i hula.
  • Odpowiedz

piros

2009-07-04, 18:41:09
Nowy użytkownik
jacek6619 napisał(a):Auto oddalem do fachowca....Usterka to zapchanie opilkami ze sprezarki ukladu....Lzejszy o 400 zl znowu moge sie chlodzic...-;)))
Jeśli układ zapchany był opiłkami ze sprężarki i za tę naprawę zapłaciłeś 400zł to prawdopodobnie musisz się przygotowac na następne wydatki,bo nie wierzę ,żeby za takie pieniądze dało się wymienic(naprawic) sprężarkę,wypłukac przyzwoicie cały układ, a następnie napełnic czynnikiem :)
  • Odpowiedz

mt

2009-07-04, 19:28:09
Użytkownik
Oj kity wciska i to równo ale ważne że klient zadowolony, a tak poważnie to wystarczy że ktoś trafi i kasuje.
  • Odpowiedz

jacek6619

2009-07-12, 14:13:06
Nowy użytkownik
Mija ponad tydzien. Jezdze z wlaczona klima i wszystko gra. I nie nastawiam sie na wieksze koszty...To tylko niektorych mitomanow stad zyczenia. Takie to typowo polskie. Koncze tym swoj udzial w tym forum i zycze milego dnia...
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa