Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

opel astra 2 problem z klimą

12 Odpowiedzi, 10658 Wyświetleń

xysiek

2009-07-10, 07:23:13
Nowy użytkownik
Witam , mój problem polega na tym że po wlączeniu klimy sprzęgło sręzarki robi pare obrotów no gdzieś tak przez 15 do 20 sekund i to sprzęgło staje , klime mam napełnioną , po włączeniu obroty wzrastają , lampka załączenia klimy sie świeci a efektu niet , jak już wspomnialem sprzęgło fyrtnie pare razy i staję , proszę o rade.
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-10, 09:46:16
Nowy użytkownik
podaj jakie jest wysokie ciśnienie podczas pracy sprężarki jak nie masz jak to jedz do serwisu
  • Odpowiedz

max

2009-07-10, 16:40:31
Użytkownik
A przypadkiem nie ma w tym aucie sprzęgła sprężarki o regulowanej szczelinie? Jeżeli prąd dochodzący do sprężarki jest taki jak należy to chyba zostaje tylko regulacja szczeliny, bądź cewka elektromagnesu ale w to wątpię żeby tak fiksowała. Co Wy o tym sądzicie?
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-10, 16:56:09
Nowy użytkownik
MIALEM JUŻ KILKA ASTR Z ZAPCHANYMI FILTRAMI I EFEKT TAKI SAM TYLKO PO CHWILI PONOWNIE SIĘ WŁĄCZA NA KILKA SEKUND ,A JEDNĄ MIAŁEM TAKĄ ŻE SPRĘŻARKA STARTOWAŁA NA 4 SEK I JUŻ NIE ODPALAŁA POWODEM TEGO NIEPRAWIDŁOWEGO DZIAŁANIA BYLY ZAŚNIEDZIAŁE STYKI W PRZEKAŻNIKU POD NADKOLEM
  • Odpowiedz

xysiek

2009-07-10, 19:32:36
Nowy użytkownik
może ktoś podpowie coś więcej na temat tych zapchanych filtrów ,
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-10, 19:57:50
Moderator
zapchany filter podczas pracy klimy zrobi sie zimny lub wrecz zamarznie zwlaszcza jego dolna czesc
sprawdz to w astrze jest na skraplaczu z prawej strony
  • Odpowiedz

xysiek

2009-07-14, 12:37:28
Nowy użytkownik
po przeczyszczeniu zaskakuje ale nie zawsze , jeszcze kukne do styków pod nadkolem
  • Odpowiedz

mt

2009-07-14, 18:33:04
Użytkownik
A co przeczyściłeś, bo mi to wygląda na zardzewiałe lub bardzo zniszczone sprzęgiełko tak dokładnie się zachowuje.
  • Odpowiedz

xysiek

2009-07-15, 18:59:58
Nowy użytkownik
Możesz coś więcej na temat tego sprzęgiełka więcej napisac bo znowu pieruństwo nie zaskakuje , obiawy to : po wcisnięciu przycisku klimy obroty silnika niznacznie rosną , spężarka zaczyna fyrtac wydając taki bliżej nie opisany dżwięk , obroty silnika lekko spadają jak by dostał obciązenie związane z pracą dodatkowego urządzenia przyp. klima , patrząc na spręzarke sprzęgiełko kręci się wraz z kołem , poczym i to o różnym czasie tzn. 10 sekund czasem 40 sekund sprzęgło staje, po ponownym wyłączeniu i załączeniu klimy sytuacja powtarza się , czytałem na forum że w niektórych przypadkach sprzęgło już nie zaskakuje a u mnie moge klime uruchamiac ponownie - oczywiście na pare chwil
POMOCY
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-16, 09:09:26
Nowy użytkownik
sprawdz sobie najpierw czy prad do sprężarki dalej dochodzi w mamencie kiedy ta się odłącza musisz sie wkuć w prewody zasilające i zprawdzić to przy podłączonych wszyskich przewodach wtedy bedziesz miał jasną sytuacje czy wina leży po stronie sprężarki czy gdzie indziej
  • Odpowiedz

xysiek

2009-07-16, 18:07:52
Nowy użytkownik
sprawdzałem na takich dwóch kabelkach które są na górze prężarki , wkułem się i lampka gasła wraz z sprężarką
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-17, 06:42:07
Nowy użytkownik
więc problem leży nie w sprężarce lecz albo w presostacie bądz w przekażnikach pod lewym nadkolem lub też prawdopodobnie, miałem już taki przypadek gdy auto było po jakiejś stłuczce uszkodzona była wiązka elektryczna do presostatu .także podjedz do jakiegoś dobrego elektryka niech spróbuje znaleść gdzie powstaje przerwa
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa