Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos??

12 Odpowiedzi, 12593 Wyświetleń

qba0073

2010-04-13, 20:56:18
Nowy użytkownik
witam ! jestem nowy w tym temacie choc juz jakies doswiadczenie posiadam ze wzgledu ze pomagalem przy naprawach! mam pytanko - czy jako osoba posiadajaca wyksztalcenie ogolne moge zalozyc dzialalnosc gospodarcza w kierunku serwisowania szaf chlodniczych?? pod co moglbym to podciagnac pod wzgledem wyksztalcenia i braku w zasadzie jakich kolwiek kwalifikacji w tym temacie??
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-13, 21:15:07
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli chodzi o szafy sterownicze żaadnych uprawnień.Oprócz sep
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:19:15
Nowy użytkownik
generalnie rozchodzi mi sie o to ze chce otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku bo chce pracowac jako pomocnik w tej branzy ale chce sie sam ubezpieczac itp. dodatkowo chce skorzystac z dofinansowania unijnego na wlasna dzialalnosc gospodarcza gdyz na chwile obecna jestem zatrudniony w poligrafii a chce sie z tamtad swolnic !
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-13, 21:24:18
Moderator
Poza działalnością medyczną, prawniczą, rachunkową i militarną to panuje samowolka i możesz robić co chcesz. Pewnie jakieś drobiazgi są czasami potrzebne (jak pisał R40 - np. sep) ale ogólnie abyś się rozliczał z podatku.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:40:17
Nowy użytkownik
dzieki bardzo a moze jakies propozycje?? moze jakies wskazowki o co zadbac itp ??
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-13, 21:48:06
Moderator
Szczerze? - o zlecenia!
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:57:19
Nowy użytkownik
ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku !
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-14, 18:05:29
Zaawansowany użytkownik
qba0073 napisał(a):ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku !
Być bardzo ciekawskim.
  • Odpowiedz

Marax

2010-04-15, 19:50:16
Nowy użytkownik
Aby otworzyć taka działalność gospodarczą nie trzeba żadnych specjalnych uprawnień,jeżeli posiadasz je na starcie-tym łatwiej i lepiej dla Ciebie samego.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-15, 22:30:11
Nowy użytkownik
ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytam Smile
  • Odpowiedz

darop

2010-04-16, 18:48:39
Nowy użytkownik
jestem w dokładnie takiej samej sytuacji jak qba0073 Smile , też dopiero rozpoczynam "przygodę" z chłodnictwem z tym że już byłem na szkoleniu i posiadam świadectwo kwalifikacji w zakresie substancji kontrolowanych -- ponoć niezbędne w tym fachu
  • Odpowiedz

R729

2010-04-17, 05:44:43
Nowy użytkownik
qba0073 napisał(a):ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytam Smile
Fizyka klasy 6-8, Chemia klasy 7-8, Fizyka i Chemia cała szkoła średnia. Jak już to opanujesz to proponuje Klimatyzacja i Chłodnictwo.

Niektórzy jeszcze powinni poczytać podręczniki J. polski klasy 1-8 tam wszystko było.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa