witam moja branża to mniejsze urządzenia chłodnicze typu lodówki lady chłodnicze i trafiło sie u znajomego zamontować chłodnie tak więć z taką komorą nie mniałem często styczności więc proszę o wyrozumiałość. juz kiedyś pytałem gdzie umieścić agregat czy we wnątrz lokalu czy na zewnątrz tak jak mówiliście starzy chłodniarze posłuchałem sie was i dałem na zewnątrz choć było to bardziej skomplikowne poniważ dluzsza odległość dwie ściany itp. ale sobie z tym poradziłem wszystko juz wisi.Teraz jestem na etapie automatyki i sterowania.
Mam teraz inne pytanie chłodnia 15 m3 ma mieć ok.5 stopni C na plusie sterownik taki jak poniżej link z instrukcją obsługi
(...)
i pytanie są w zestawie dwie czujki czarna krótsza ok 1m. i siwa ok2m. nie wiem dokładnie która jest która do temp.komory która do temp.parownika
i jak je podpiąć czy tak jak na schemacie dwa przewody pod 4 i czarny pod5 a siwy pod6? a wentylatory przy parowniku dać pod 12 i 13 a co z 11?
I jeszcze jedna sprawa jak ten sterownik zaprogramować czy on jest już zaprogramowany głownie mi chodzi o odszranianie (parownik tylko z wentylatorami) na ile czasu zaprogramować odszranianie i co jaki czas ? i jaką temp końca odszraniania ustawić . dzieki
Mam teraz inne pytanie chłodnia 15 m3 ma mieć ok.5 stopni C na plusie sterownik taki jak poniżej link z instrukcją obsługi
(...)
i pytanie są w zestawie dwie czujki czarna krótsza ok 1m. i siwa ok2m. nie wiem dokładnie która jest która do temp.komory która do temp.parownika
i jak je podpiąć czy tak jak na schemacie dwa przewody pod 4 i czarny pod5 a siwy pod6? a wentylatory przy parowniku dać pod 12 i 13 a co z 11?
I jeszcze jedna sprawa jak ten sterownik zaprogramować czy on jest już zaprogramowany głownie mi chodzi o odszranianie (parownik tylko z wentylatorami) na ile czasu zaprogramować odszranianie i co jaki czas ? i jaką temp końca odszraniania ustawić . dzieki
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY