Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/

14 Odpowiedzi, 24308 Wyświetleń

hopkins

2010-05-06, 21:27:51
Nowy użytkownik
Witam wszystkich, mam problem z moja klima, po zimie rozszczelnil mi sie uklad i caly czynnik poszedl w powietrze :/ panowie od klimy usuneli dziure, okazalo sie ze maly filtr w jednej z rur sie zapchal i w efekcie zepsul. Wymienili, nabili ale niestety zamiast zimnego powietrza leci cieple:/ sprezarka zalacza sie, ale rurki od klimy sa cieple...
dali za wygrana, nie wiedzieli co jest nie tak. Pojechalem do innego serwisu i koles powiedzial mi ze uklad nabity jest powietrzem :O a nie gazem, spuscil troche tego niby czynnika i faktycznie nie przypominalo to gazu (taki cieply wiaterekWink) nie wiem co robic, nie znam sie na klimie i nie wiem czy mnie nie naciaga na kolejny wydatek, Poradzcie, nabijac znowu czy moze to wina sprezarki ze zle spreza ten gaz- to moja teoria Smile.

pozdrawiam.

A moze ktos zna jakis dobry serwis klimy w okolicy Warszawy? bylbym bardzo wdzieczny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-07, 05:33:11 przez hopkins.)
  • Odpowiedz

mt

2010-05-07, 08:07:50
Użytkownik
A jak to stwierdził że to powietrze. Może źle założyli dyszę?
  • Odpowiedz

hopkins

2010-05-07, 15:22:32
Nowy użytkownik
wypuscil troche przez zawor... lecial taki cieply wiaterek Smile jak wypuscil troche z maszyny do nabijania to widac bylo ewidentnie ze to zmrozona chmura gazu Smile
  • Odpowiedz

mg

2010-05-07, 20:00:26
Top użytkownik
Ja cierpiędolę! Big Grin
Mam inny sposób: przykładam sobie wężyk z wiaterkiem do wargi; jak do rana spuchnie to R134-a, jak nie to powietrze. Warga oczywiście Wink
Tak poważnie, ten zapchany filtr na rurce może źle wróżyć. Możesz mieć uszkodzoną sprężarkę. Poszukaj serwisu klimatyzacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-07, 20:07:53 przez mg.)
  • Odpowiedz

R-40

2010-05-07, 20:36:49
Zaawansowany użytkownik
hopkins napisał(a):wypuscil troche przez zawor... lecial taki cieply wiaterek Smile jak wypuscil troche z maszyny do nabijania to widac bylo ewidentnie ze to zmrozona chmura gazu Smile
Jak z maszyny cud nabijacz klieenta mógł upuszczać czynnika.Nierozumiem- sama diagnozuje - naprawia -napełnia bez podstawowej wiedzy za 25 tysięcy.W jaki sposób klieent jest niezadowolony skoro jest obsługiwany przez MASZYNKĘ do nabijania.Najgorsze w tym wszystkim jest to ,że ten który kupił maszynkę został najbardziej nabity na naiwności.Maszynka bez wiedzy obsługi.
  • Odpowiedz

bodzio

2010-05-08, 07:14:50
Zaawansowany użytkownik
Normalnie dzika maszyna i jeszcze gazem zieje Wink
  • Odpowiedz

mn27

2010-05-09, 19:38:42
Zaawansowany użytkownik
tak tak to jest jak mechanik zajmuje sie chłodnictwem nie wiedząc o tym nic, on mysli ze gaz r 134 ma być zimny i wtedy ma klima chłodzić a jak ciepły to sie poddaje on wogóle nie zna zasady chłodnictwa i klimatyzacji skąd to zimno sie bierze oni wszyscy myslą ze nabija zimnego gazu tak jak powietrza w koło i ma chłodzić
  • Odpowiedz

R-40

2010-05-09, 19:46:45
Zaawansowany użytkownik
Ten hopkins z myślenia owiec wiedział by co zrobić.A może milczenia.
  • Odpowiedz

R-40

2010-05-09, 19:48:19
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):Ten hopkins z myślenia owiec wiedział by co zrobić.A może milczenia.
Chyba było mu po posku antoni.
  • Odpowiedz

mg

2010-05-09, 20:18:11
Top użytkownik
Antoś, ten który podał gościowi wyśmienicie przyrządzony własny mózg. Poruszająca scena Wink
  • Odpowiedz

R-40

2010-05-09, 20:36:26
Zaawansowany użytkownik
mg napisał(a):Antoś, ten który podał gościowi wyśmienicie przyrządzony własny mózg. Poruszająca scena Wink
Czy możliwa?
  • Odpowiedz

mg

2010-05-09, 20:41:10
Top użytkownik
Najbardziej przerażające w tej scenie jest to,że jest możliwa do zrealizowania. Wink
  • Odpowiedz

hopkins

2010-05-10, 08:31:32
Nowy użytkownik
wow :0 ale trafilem na forumSmile same kuzwa spece.... od szydzenia i obrazania bo napewno nie od klimy. Czy wedlug was kazdy musi sie znac na wszystkim????? dla mnie klima to przycisk AC, naciskam i jest chlodno to mi wystarczaSmile, ogolnie to wiem ze zimnym gazem sie nie chlodzi a cieplym nie grzeje, napisalem za moim zdaniem to cos ze sprezarka. Gosc od klimy sie za ch...ja nie znal, podejrzewalem to i dlatego nie nabijalem drugi raz, tylko postanowilem zasiegnac info.
EOT.

kolega r40 to powinien raczej do jakiegos specjalisty sie udac.... tak sam siebie cytowac i odpowiadac Smile wiem wiem kazdy post sie liczy, nabijasz 1000 i mow mi GURU od KLIMY buahahaha
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-05-10, 17:55:26
Top użytkownik
Jedz do serwisu. Mają ci opróżnic układ z tego co tam masz wpuszczone. Wysiąnąć wilgoć ,powietrze i inne śmieci Zrobic próżnię. Stwierdziś że masz szczelny układ Napełnić układ czynnikiem R134a do ilosci podanej przez producenta. Sprawdzić ciśnienia na pracującym układzie -tak jak dzisiaj niskie winno być 1,5 do 2 atm a wysokie 14 -16 atm I to cała filozofia. Za to wnieneś zapłacić z czynnikiem i olejem ok 200 zł Podaj dokładne dane auta -rok produkcji, motor, napisze Ci ile ma być załadowane czynnika w Twoim aucie
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa