Przecież wystarczy zmiana ilości towaru,sposobu ekspozycji itd i D...
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
3 regały chłodnicze zasilane 1 sprężarką
73 Odpowiedzi, 76008 Wyświetleń|
AWAX nie medytuj tylko leć do BIEDRONKI i sprawdź jakie tam mają wielkie falowniki i wypasione wielobiegowe sprężarki .
z całą pewnością nie mają jednego sterownika na trzy meble
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-09-27, 18:48:08 przez awax.)
Zresztą" nie moje małpy ,nie mój cyrk"jak Ktoś chce robić chałturę to jego sprawa.Może właśnie dlatego ceny usług są takie jakie są bo pomysłowi Dobromirzy zawsze złożą tańszą ofertę.
jest jeden sterownik i wszystko działa .
awax trooooche przesadzasz.....
w Biedronkach termometry czerwono-niebieskie nie występują ,widać że tam żadko bywasz .
Doskonale wiecie o tym ze 99% regalow ktore posiadaja jeden agregat jest tak sterowanych...
Pomijam duze instalacje gdzie jest jeden centralny agregat. Alpak napisał(a):Doskonale wiecie o tym ze 99% regalow ktore posiadaja jeden agregat jest tak sterowanych...W takim razie ja mam pecha i trafiam tylko na ten 1% Mam na myśli oczywiście regały rozdzielone,a nie ciąg kilku regałów.
Po mojemu : jeden agregat + sterownik do każdego modułu+ zawór do każdego modułu itd przy oszczędnościach mogą wychodzić kwiatki typu: przy jednym końcu regału właściciel sklepu zamarza idąc, a w drugim wybuchają jogurty (życia wzięte). Ja zawsze tak wyceniam zestawy i jest ok.
jeśli podczepisz do lokomotywy 20 wagonów z jaką prędkością będą jechały poszczególne wagony ? .
awax napisał(a):Alpak napisał(a):Doskonale wiecie o tym ze 99% regalow ktore posiadaja jeden agregat jest tak sterowanych...W takim razie ja mam pecha i trafiam tylko na ten 1% W watku mowa o CIAGU 3 regalow. Oczywiste jest ze jesli jest to kilka oddalonych o siebie mebli to kazdy musi byc sterowany osobno.
jeśli meble są tego samego typu nie muszą stać obok siebie .mogą być sterowane jednym termostatem ,wyjątkiem jest regał z kurczakami i surowym mięsem gdzie powinno być ok 1 stopnia w innych regałach doposzczalna jest temperatura plus 2 do plus 6--praca na jednym termostacie nie stanowi problemu .pytałem o typ sprężarki nie dostałem odpowiedzi---sprężarki rotacyjne zwykle mają ograniczenie do -10 stopni odparowania.
Zdecydowanie się nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może tak ktoś robi,ale jest to FUSZERKA. Gdzie wpływ np.nasłonecznionych okien,kaloryferów w okresie grzewczym,ruchu powietrza wentylacyjnego itd itd.... Oczywiście w praktyce często tak jest ,ale może np. zrobić ankietę ilu z nas ma wykształcenie w branży i doświadczenie praktyczne? Jeżeli chcecie to mnie zbanujcie ,ale ja nie zamierzam zgadzać się z pseudodoradzaczami którzy jeszcze trochę to zaproponują klientom klimatyzator do komory chłodniczej albokorekty czujników termostatów,przecież przy 12 C też jogurty nie wybuchną. Cóż ,tak to można faktycznie serwisować stosując stawkę roboczogodziny np 20 zł. Co do meritum tego wątku to proponuję wyłącznik czasowy 10 minut pracy 15 postój.po cholerę jakieś termostaty. barbie napisał(a):jeśli podczepisz do lokomotywy 20 wagonów z jaką prędkością będą jechały poszczególne wagony ? . A tak poza tym to dobrze się czujesz?
Ja bym jeszcze wyrzucił presostaty i kriwana. No i oczywiście na jednym bezpieczniku. Po co te koszta.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
robiłem serwis w conajmniej 100 dużych sklepach montowałem wszystkie dostępne regały śmieszy mnie jak czytam niektóre amatorskie wypowiedzi narazie brak Banity na forum ale inni filozofowie trwają .
barbie napisał(a):robiłem serwis w conajmniej 100 dużych sklepach montowałem wszystkie dostępne regały śmieszy mnie jak czytam niektóre amatorskie wypowiedzi narazie brak Banity na forum ale inni filozofowie trwają . Może i robiłes dlatego pewnie takie chałtury są w niektórych sieciach. Może Ekspercie napisz czy Masz jakiekolwiek przygotowanie z zakresu energetyki? Jestem pewien,że tylko praktyczne. To forum jest jak sądzę aby doradzać jak PROFESJONALNIE serwisować i instalować urządzenia. Ja twierdzę,że około 30 % awarii jest wyłącznie z winy pseudofachowców dokonujących serwisu jedynie na zasadzie aby było taniej. Prowadzę firmy od 25 lat,uprzednio ukończyłem kierunkowe studia i włos mi się na głowie jeży gdy widzę co się wyprawia nawet przy prostych klimatyzatorkach.
ukończyłem Technikum Chłodnicze kierunek Elektryczny,posiadam uprawnienia pomiarowe .
Właśnie,elektryczny.
Przecież widać,że o termodynamice to raczej nie słyszłeś
w Szczecinku są 4 Biedronki czy byłeś w której z nich i co tam widziałeś .
barbie napisał(a):w Szczecinku są 4 Biedronki czy byłeś w której z nich i co tam widziałeś . Żle schładzany towar
Na marginesie to właśnie niedawno miałem zapytanie z Biedronek,poszukują firmy serwisowej .
Czy to nie Twoja zasługa?? To nie jest żart,jutro w firmię mogę podać zainteresowanym namiary kontaktowe.
Biedronki to bagno, sam widziałem jak na sztywno był zainstalowany zraszacz który sikał wodą dzień i noc po skraplaczu
tak daleko jak do Szcecinka mój bombowiec nie dolatuje .
Właśnie przerabiam klientowi układ chłodniczy pracujący w podobny sposób. Po czterech latach klient ma dość.
Teraz wszystko pójdzie na na osobnych agregatach silensys. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY