Witam serdecznie.
Pytanie jak w temacie. Stawiamy małą chłodnię, która ma służyć do w procesie peklowania mięsa. Pomieszczenie o wymiarach 3m/1,5m/2,5m, czyli 11,25m3.
W pomieszczeniu powinna panować temperatura 3 stopnie. Ściany są w tej chwili z pustaków zrobionych ze szlaki, ale zamierzamy wszystko obłozyć styropianem i otynkować. Do chłodni będą drzwi otwierane nie częściej jak 1 raz na 2 dni na moment w celu sprawdzenia procesu peklowania.
Potrzebuję informacji jaki sprzęt najlepiej wykożystać. Nie mamy doświadczena z chłodniami, agregatami itp. dlatego potrzebujemy konkretnych danych takich jak marka, ewentualnnie jakieś inne dane jak moc zebyśmy wiedzieli o co pytać.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
edit:
Mamy tez możliwość zmniejszenia wysokości pomieszczenia do 2m.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-17, 13:13:06 przez wiola2711.)
Pytanie jak w temacie. Stawiamy małą chłodnię, która ma służyć do w procesie peklowania mięsa. Pomieszczenie o wymiarach 3m/1,5m/2,5m, czyli 11,25m3.
W pomieszczeniu powinna panować temperatura 3 stopnie. Ściany są w tej chwili z pustaków zrobionych ze szlaki, ale zamierzamy wszystko obłozyć styropianem i otynkować. Do chłodni będą drzwi otwierane nie częściej jak 1 raz na 2 dni na moment w celu sprawdzenia procesu peklowania.
Potrzebuję informacji jaki sprzęt najlepiej wykożystać. Nie mamy doświadczena z chłodniami, agregatami itp. dlatego potrzebujemy konkretnych danych takich jak marka, ewentualnnie jakieś inne dane jak moc zebyśmy wiedzieli o co pytać.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
edit:
Mamy tez możliwość zmniejszenia wysokości pomieszczenia do 2m.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
witajcie.
Nie wystarczy po prostu podać parametry, trzeba tez temat widzieć bo różne chocki klocki mogą po drodze wyjść