Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ??

4 Odpowiedzi, 6873 Wyświetleń

lumo

2011-05-19, 11:03:36
Nowy użytkownik
Witam wszystkich forumowiczów Big Grin
Mam do was pytanie... Dziś byłem na nabiciu klimy no i wszystko niby OK ale klima się nie załącza, facet który to nabijał powiedział że jest padnięty czujnik ciśnienia i że trzeba go wymienić bo jak z mostkowali go to klima zaczęła działać. No i teraz moje pytania:

Można go wymienić bez "spuszczania" czynnika chłodniczego ?? Facet powiedział że tak.... ale ja wolę się upewnić czy to oby na pewno...
Czy ten czujnik nie ma jakiejś tendencji do zawieszania ?? Nie idzie go przeczyścić ?? Próbować jeszcze przemywać kostki czy raczej na pewno wina czujnika ??

Pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

cleanpark

2011-05-19, 14:25:37
Użytkownik
Byłeś u nabijacza czy w serwsie klimatyzacji, bo w serwisie zaproponowaliby Ci odrazu wymianę. Poza tym Fiata można wpiąć do kompa i jak jest walnięty pres albo jego wiązka (a to mostkując wykluczyli) to wyrzuci błąd presostatu a w parametrach będzie pokazywać zero ciśnienia w ukłądzie klimatyzacji na kompie......
Raczej się nie podwiesił, ja dziś miałęm taki przypadek w stilo i wymiana presostatu pomogła. Jest zaworek pod czujnikiem i można wymienić bez spuszczania czynnika tylko szybko trzeba wykręcać żeby się zaworek zamknął SmileSmileSmile
  • Odpowiedz

lumo

2011-05-20, 10:07:14
Nowy użytkownik
cleanpark napisał(a):Byłeś u nabijacza czy w serwsie klimatyzacji, bo w serwisie zaproponowaliby Ci odrazu wymianę. Poza tym Fiata można wpiąć do kompa i jak jest walnięty pres albo jego wiązka (a to mostkując wykluczyli) to wyrzuci błąd presostatu a w parametrach będzie pokazywać zero ciśnienia w ukłądzie klimatyzacji na kompie......
Raczej się nie podwiesił, ja dziś miałęm taki przypadek w stilo i wymiana presostatu pomogła. Jest zaworek pod czujnikiem i można wymienić bez spuszczania czynnika tylko szybko trzeba wykręcać żeby się zaworek zamknął SmileSmileSmile

Byłem jak się nie mylę w serwisie klimatyzacji Big Grin Oni powiedzieli że nie mają tego od reki i jak co to musza zamawiać i dopiero wtedy wymienią lub we własnym zakresie jak znajdę taki czujnik, a powiedziałem że poszukam bo moze na miejscowym szrocie coś by bylo ale teraz tak myślę że to chyba słaby pomysł i trzeba kupić nowy....

A gdzie szukac takiego presostatu ?? Tylko serwis ?? czy mozę jakiś inny sklep ?? bo jak zerkałem na allegro dla orientacji to są tylko Ori zamiennikow brak....

Więc jak mówisz że jest jakis zaworek to zrobię to sam tylko dostęp do niego nie jest zbyt dobry........ Sad

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-20, 10:07:57 przez lumo.)
  • Odpowiedz

cleanpark

2011-05-20, 10:24:05
Użytkownik
3 pinowy z gm jest identyczny SmileSmileSmile

ale też nie tani ....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-20, 10:25:20 przez cleanpark.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa