o co ci chodzi? u mnie tak samo chlodzi klima czy jest 20g, 40g czy 850g czynnika
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klima nie chłodzi
102 Odpowiedzi, 92372 Wyświetleń|
Skorzystaj z dobrodziejstwa jakim jest gwarancja.Nie bądż naiwny bo nabijacze klim takich kochają.Skorzystaj z serwisu który ma kanał i azot
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Kanał jest bardzo niebezpieczny w serwisie klimatyzacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-10, 19:02:04 przez mg.)
Zgadza się.Przy nagłym wycieku można z niego nie wyjść
To może podnośnik? Ale przecież od czego są aparaty tlenowe.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Wyciek nie musi być nagły, wystarczy że nie dokręcisz zaworu butli w warsztacie i czynnik będzie się ,,wlewał"do kanału nocami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-10, 19:22:17 przez mg.)
![]() Równie dobrze maszyna może się rozszczelnić.
wg mnie to nie to mimo 850g w ukladzie klima chlodzi tak samo jak bylo tylko 20g czy tam 40g w ukladzie
zresztą to dziwne bo jak moze leciez z nawiewów powietrze o temp 9C jak w ukladzie jest 20g a leci 8,5C jak w ukladzie jest aż 850g czynnika
a to zależy jak szybko ucieka przy wysokim ciśnieniu jak klima pracuje, bo może tak szybko że praktycznie odrazu po włączeniu zostaje jakieś 200 gr a potem to już sobie powoli czynnik spływa do kanału jak powiedzili moi przedmówcy
![]() ![]()
dzisiaj jak rano odpalilem auto co bylo w garazu to tak zawialo zimnym powietrzem ze szok
tz bylo bardzo zimne i czuc bylo klime juz pare sek po wlaczeniu auta ale pojechalem i w czasie jazdy jak silnik cieply i na dworze ladna pogoda i mocno swieci slonce to juz ta klima tak fajnie nie chlodzi a zimą to zawsze jak klime wlaczam to para znika wiec tz ze klima dziala dobrze? Witaj , ja mam ten sam problem , w garażu klimatyzacja działa , a jak samochod w słoncu stoi to nie . Mam Peugeota 406 . Klimatyzacja świeżo nabita.
Witam , jestem świeży w dziedzinie klimatyzacji.. i na forum również.. szukam odpowiedzi ale nie moge jej znaleść..
Wiem ze pisze w niewłaściwym poście ale chodzi mi o czas odpowiedzi a widze ze świeży post.. Mianowicie czy jest możliwość wykrycia nieszczelności na pustej klimie... tzn.. pusta klima, wstrzyknąc aplikatorem sam kontrast UV .. tylko.. jeśli klima pusta> sprężarka sie nie załączy i nie rozprowadzi UV po układzie.. są na to jakieś sposoby ??? Mam maszyne do klimy Texa 670e Prosze o podpowiedz z góry przepraszam jeszcze raz za nieodpowiedni miejsce na ten post.
proponuję zacząć używać azotu.... i tak się przyda...
![]() ![]()
sprężarka nie działa jak nie ma gazu kręci się tylko koło pasowe tam jest łożysko i on musi hałasować jeżeli masz osobny pasek od klimy to zdejm go bo to może nie sprężarka
jest tylko jeden miarodajny test, by sprawdzić wydajność klimatyzacji i to bez manometrów: http://youtu.be/cHUUDHufeN8
NO
Metodą prób i błędów , znalazłem wyciek .. powietrzem .. podpiołem pod wtyke na LP powietrze.. i w układ..
jeszcze jedno pytanie.. ile oleju powinno sie dawać ?? jest ogólnie jakiś przedział , czy do każdego samochodu jest inna wartość ??
po próbie powietrzem, powinieneś cały olej wymienić, przepłukac układ, nalać świerzy...
.
jackalajnen13 napisał(a):Metodą prób i błędów , znalazłem wyciek .. powietrzem .. podpiołem pod wtyke na LP powietrze.. i w układ..Moje gratulacje.Nieszczelnolść wykryta za pomoca powietrza.Teraz wymień filtr osuszacz i wyciagnij wode z układu.Jeszcze raz gratuluję patentu wykrywania nieszczelności
jackalajnen13
Dla każdego układu/samochdu jest inna wartość czynnika i oleju. Są one podawane w specjalistycznych talelach. Oprócz tego należy pamiętać, żeby nie przesadzić z olejem. W zależności od tego jakie czyności naprawcze są wykonywane uzupełnia się inna ilość oleju. Trzeba mieć świadomość ile się go z układu wylało i uzupelnić o taką samą wartość. Kolejna sprawa - rózna lepkość uzywanego oleju - np PAG46, PAG100, PAG150 o tym jaki olej jest własciwy również informują tabele.
No ok , zgadzam sie z Tadeusz4321 , po całym procesie , była robiona próżnia, spr. szczelność , UV + olej..
Prosze o podpowiedzi , wiem ze powinienem to zrobic azotem , ale wiadomo koszty.. po sprawdzeniu powietrzem filtr do wymiany??
jakie koszty??? azot nie jest taki drogi, napewno tańszy niż osuszka i wilgoć w układzie....
ale podczas recyklingu i całego procesu ta " wilgoć " nie zostanie zniwelowana / usunięta??
z filtra osuszacza i oleju wilgoci nie wyciągniesz
Dziekuje za szybkie i konkretne odpowiedzi... zestaw do spr. szcz. azotem już zamówiłem , okazało się ze nie az takie duże koszta. Lipy nie ma co odstawiać z powietrzem , dziekuje i pozdrawiam
ok Panowie dzisiaj byla idealna pogoda bezchmurne niebo, slonce i dosyc cieplo w cieniu ok 24C
ustawilem klime na ob otwarty, nawiew na twarz, max chlodzenie i 1 i powiem wam ze jak wyjechalem z garazu a auto stalo w garazu to bylo przyjemnie, fajnie chlodno, odrazu o kilku sek od uruchomienia silnika zaczął leciec chłód pojechalem z punktu a do b 2km wysiadam to czuje ze w aucie bylo chlodniej, zostawiam auto na doslownie 30min na sloncu to jak robilem trase powrotna juz tak fajnie nie bylo, wg mnie klima nie chlodzila chlodzi tylko jak auto przed wyjazdem stalo w cieniu lub garazu, jak stalo na sloncu to tak sie nagrzalo ze bylo jak w piekle i przypuszczam ze musialbym przejechac dobre z 10km na max obrotach klimy zeby bylo chlodno czy to normalne ze klima spr sie tylko w trasach? a na dystansach 1-5km jest bezuzyteczna i lepiej otwierac szyby? czy uzywacie klimy nawet na podjazdach do sklepu 1-2km? w trasie ok, ale w miescie wg mnie klima nie wyrabia a jak auto stalo na sloncu to musi minac dobre parenascie min, parenascie km zeby bylo chlodno
"autocenzura"
kto miał przeczytać, ten przeczytał Przepraszam admina za ton tej wypowiedzi ale nie mogłem się powstrzymać ![]() ![]()
.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-31, 18:51:16 przez crocens.)
Boże chroń nas przed takimi klientami.
crocens napisał(a):haha, powiem ci tak:Popieram
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
To może podnośnik?
Ale przecież od czego są aparaty tlenowe.