Witam wszystkich.
Na początek napiszę, że jestem amatorem wyrobów domowych, w szczególności mięsnych
Mam budynek gospodarczy(BG) ocieplony styropianem 10cm. Mam tam nieogrzewane pomieszczenie 2x1,5m o wysokości 2,6m. Od strony dachu jest izolacja z pianki (otwartokomórkowej) ok 15cm. Pomieszczenie to z trzech stron ma sciany zewnetrzne. Jest od strony północnej. Chciałbym z niego zrobić chłodnię. Byłaby używana przez kilka dni co miesiąc lub dwa. Chcę obłożyć je dodatkowo od środka twardym styropianem o grubości 5cm, zamontować drzwi z izolacją oraz wstawić agregat. Wchodzić tam będę 1-2 razy dziennie, A jednorazowo będzie ok100KG mięsa. Temperaturę chciałbym tam mieć na poziomie 4 stopni C
Proszę o sugestię jaki agregat dobrać i czy czy moja koncepcja jest słuszna.
Będę wdzięczny za podpowiedzi
Na początek napiszę, że jestem amatorem wyrobów domowych, w szczególności mięsnych

Mam budynek gospodarczy(BG) ocieplony styropianem 10cm. Mam tam nieogrzewane pomieszczenie 2x1,5m o wysokości 2,6m. Od strony dachu jest izolacja z pianki (otwartokomórkowej) ok 15cm. Pomieszczenie to z trzech stron ma sciany zewnetrzne. Jest od strony północnej. Chciałbym z niego zrobić chłodnię. Byłaby używana przez kilka dni co miesiąc lub dwa. Chcę obłożyć je dodatkowo od środka twardym styropianem o grubości 5cm, zamontować drzwi z izolacją oraz wstawić agregat. Wchodzić tam będę 1-2 razy dziennie, A jednorazowo będzie ok100KG mięsa. Temperaturę chciałbym tam mieć na poziomie 4 stopni C
Proszę o sugestię jaki agregat dobrać i czy czy moja koncepcja jest słuszna.
Będę wdzięczny za podpowiedzi
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY