Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaką stację odzysku wybrać?

60 Odpowiedzi, 70904 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

karlos7

2011-08-24, 18:46:01
Nowy użytkownik
Witam
Inwestuje w sprzęt i mam dylemat jaką stację odzysku czynnika wybrać.Nie chcę wyrzucać pieniedzy w błoto.Chciałbym zakupic stosunkowo dobry sprzęt przy rozsądnej cenie.Mam do wyboru :
CPS CR600EC
Aspen EcoWarrior
VALUE VRR24A

a może polecicie cos innego?
  • Odpowiedz

miezala5

2011-08-24, 20:08:41
Top użytkownik
temat byl ale nikt nic ciekawego nie napisal w tym temacie!
Ja tez jeszcze nie mam swojej stacji wiec chetnie pobserwuje moze ktos cos napisze ciekawego!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

llort

2011-08-24, 20:33:47
Zaawansowany użytkownik
Wybór zależy od wiedzy i doświadczenia.Maszyna wspomaga w naprawach ale nie wyręcza braku umiejętności i doświadczenia.Czym bardziej zrewolucjonizowane urządzenie bez doświadczenia jego obsługi to śmierć na własne życzenie.Z NASA nie odważył bym się wybrać w podróż.Wolę paralotnię którą rozumiem Wink
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

andrewrc

2011-08-24, 20:35:09
Użytkownik
W Wigmorsie mają fajną stację odzysku jakiś firmy amerykańskiej. Rozmawiałem z chłodniarzem co ją ma i jest bardzo zadowolony. Przetłacza czynniki i nie ma problemu , jest wydajna. Ponoć warto zakupić.
Ja mam CPS CR600EC i z opinii tego chłodniarza to bym ją zakupił.
  • Odpowiedz

andrewrc

2011-08-24, 20:43:42
Użytkownik
Stacja APP G5 TWIN
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-08-25, 05:26:19
Top użytkownik
llort napisał(a):Wybór zależy od wiedzy i doświadczenia.Maszyna wspomaga w naprawach ale nie wyręcza braku umiejętności i doświadczenia.Czym bardziej zrewolucjonizowane urządzenie bez doświadczenia jego obsługi to śmierć na własne życzenie.Z NASA nie odważył bym się wybrać w podróż.Wolę paralotnię którą rozumiem Wink
Witam

A skąd to niby ty wiesz że on nie ma wiedzy i doświadczenia. Poza tym stacja do odzysku ma być w każdej firmie z branży i przepisy nic nie mówią o wiedzy i doświadczeniu. Co do zawiłości w obsłudze stacji to się mylisz, jaka by nie była zaawansowana to nie ma zagrożenia życia. Nie taki diabeł straszny.... Kiedyś jak będziesz miał do czynienia z chłodnictwem to się sam przekonasz. A teraz na razie sobie lataj paralotnią, byle nie nad miastami bo jeszcze komuś strat narobisz. Fajnie że dogadałeś się z paralotnią.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-08-25, 05:48:19
Top użytkownik
karlos7 napisał(a):Witam
Inwestuje w sprzęt i mam dylemat jaką stację odzysku czynnika wybrać.Nie chcę wyrzucać pieniedzy w błoto.Chciałbym zakupic stosunkowo dobry sprzęt przy rozsądnej cenie.Mam do wyboru :
CPS CR600EC
Aspen EcoWarrior
VALUE VRR24A

a może polecicie cos innego?
Witam

Stacja do odzysku powinna być dobrana do zakresu prac. Domyślam się że działasz w klimatyzacji czyli małych układach chłodniczych i teoretycznie głównie będzie służyła do odzysku w czasie awarii lub likwidacji starych klimatyzatorów. Ja mam CPS CR400 i w 100% jej nie wykorzystuje. Myślę że jak kupisz CR600 to będziesz jeszcze bardziej zadowolony ode mnie. Sześć setka jest bez olejowa.

[Obrazek: 21062011629.jpg]

Z tym że stacja to narzędzie które musi w pracować w komplecie. Musi posiadać butle serwisową i wagę. Jeżeli będziesz rozglądał się za wagą weź pod uwagę wagi z bezprzewodowym panelem sterującym lub wagi z zintegrowanym zaworem dozującym(podajże VALUE taką ma). Bardzo usprawnia prace przy układach chłodniczych.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

forfiter

2011-08-25, 08:00:04
Nowy użytkownik
A może coś takiego mogłoby Cię zainteresować?
http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/...pp-g5-twin
  • Odpowiedz

miezala5

2011-08-25, 08:51:27
Top użytkownik
forfiter napisał(a):A może coś takiego mogłoby Cię zainteresować?
http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/...pp-g5-twin

Ile za cos takiego!Smile
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

forfiter

2011-08-25, 09:01:58
Nowy użytkownik
http://www.klimatyzacja.pl/wizytowka-fir...139/page/1
Tutaj jest szersza oferta między innymi porównanie zaprezentowanej stacji z modelem G1 Single http://www.klimatyzacja.pl/auto-klima/wi...g1-single- a cena będzie dostępna na ich stronie... w zakładce sklep internetowy
  • Odpowiedz

joon

2011-09-07, 12:21:54
Nowy użytkownik
andrewrc napisał(a):W Wigmorsie mają fajną stację odzysku jakiś firmy amerykańskiej.

I super ceny....

Ja polecam taką: VALUE VRR24A
przystępna cena (przynajmniej u mojego dystrybutora), niska waga i żadnych zastrzeżeń w pracy Wink
  • Odpowiedz

Bock

2011-09-08, 06:46:57
Zaawansowany użytkownik
Ja używam od 2 lat MiniMax-E, netto kosztuje ok 2700zł, wydajana moze nie jest ale do małych układów daje rade, ściągałem już nią układy o napełnieniu ponad 30kg tylko to trwało wieki. Do wiekszych układów lepiej zbudować coś samemu na bazie używanego agregatu wrzucić odwadniacz odolejacz i gra.
  • Odpowiedz

karlos7

2011-09-14, 16:27:38
Nowy użytkownik
Witam
A co sądzicie o cps CR700EC ??najnowszy model cps tylko zadnych opini jak narazie link do opisu [reklama]
  • Odpowiedz

slimtech

2011-09-16, 19:34:11
Nowy użytkownik
witam,zastanawiale sie nad stacja i szukajac odkrylem straszna prawde :lol: (wkurwj...ca ).np:

[reklama]
  • Odpowiedz

barbie

2011-09-16, 19:50:50
Top użytkownik
110 V /60 Hz
  • Odpowiedz

slimtech

2011-09-17, 19:27:40
Nowy użytkownik
mysle ze z tym da rade [reklama]
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-09-17, 20:59:03
Moderator
Ja już kiedyś miałem NIE-przyjemność pracować z takimi zasilaczami. Dziękuję i nigdy więcej. Jakby nie było jeszcze czego ze sobą nosić....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 06:54:45
Zaawansowany użytkownik
znany napisał(a):
stefanbud napisał(a):to nie ma zagrożenia życia.

A co sądzisz o amoniaku klimatowieszaczu,to nie ma zagrożenia życia.????????????????????????????????????????????

sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile
  • Odpowiedz

wit

2011-09-18, 07:16:43
Top użytkownik
kubabaku napisał(a):sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile

przy amoniaku to przede wszystkim trzeba mieć rozum.
I nie popełniać błędów. Bo szybkie nogi nie pomogą...

20 lat pracuję przy amoniaku...
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 07:24:03
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):
kubabaku napisał(a):sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile

przy amoniaku to przede wszystkim trzeba mieć rozum.

100% racji...tak jak przy każdej pracy związanej z chłodnictwem...
też chwilę pracowałem przy amoniaku i dobrze wspominam Smile
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 09:20:14
Użytkownik
Znany dziobie resztki tego przemądrzałego stefabuda i mam nadzieje że już tu nie wróci. A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

wit

2011-09-18, 11:12:39
Top użytkownik
Czesio napisał(a):A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.

do stacji odzysku ma niewiele. do instalacji klimatyzacyjnych i chłodniczych całkiem sporo...

Czesio napisał(a):A tak ap ropo ....
więcej niż powyższe do poprawnej polszczyzny czy wręcz jakiegokolwiek języka...

niektórzy zajmują się pracami o których nie mają pojęcia
-inni dyskutują tylko aby zaistnieć i namieszać...
-inni używają "mądrych" słów których nie znają...

dokąd zmierza ta ludzkość?
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 12:14:11
Użytkownik
wit napisał(a):
Czesio napisał(a):A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.

do stacji odzysku ma niewiele. do instalacji klimatyzacyjnych i chłodniczych całkiem sporo...

Czesio napisał(a):A tak ap ropo ....
więcej niż powyższe do poprawnej polszczyzny czy wręcz jakiegokolwiek języka...

niektórzy zajmują się pracami o których nie mają pojęcia
-inni dyskutują tylko aby zaistnieć i namieszać...
-inni używają "mądrych" słów których nie znają...

dokąd zmierza ta ludzkość?
A jak się pisze to panie Miodek? No i odpowiedz mi w których to splitach używa się amoniaku? Coby ktoś nie naciaął się.
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 20:57:32
Zaawansowany użytkownik
Czesio napisał(a):No i odpowiedz mi w których to splitach używa się amoniaku? Coby ktoś nie naciaął się.
proszeee....czytaj wszystkie posty po kolei i ze zrozumieniem...bo zaniżasz i tak już marny poziom tego forum
pisze się "a propos"... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-18, 21:00:04 przez kubabaku.)
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 21:07:18
Użytkownik
Dobrze i przepraszam.

Amen
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa