Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

CO WYBRAĆ DO DOMU? ANALIZA OFERT

19 Odpowiedzi, 18915 Wyświetleń

Doris*

2008-03-02, 23:35:53
Nowy użytkownik
Witam Wszystkich po raz pierwszy.

Chcialabym w domu zamontowac klimatyzacje. Umiescic 2 jednostki zewnetrzne (kazda na osobnym balkonie) i do kazdej bylyby podlaczone 2 jednostki wewnetrzne. Porobilam wykresy pomieszczen z informacjami o powierzchi, polozeniu i wielkosci okien, usytuowaniem czy polnoc czy poludnie i powysylalam kilka zapytan ofertowych. Jedni dostawcy sie przykladaja i widac, ze analizuje pomieszczenia i przeslali propozycje w sam raz jezeli chodzi o moc..inni polecieli standardem.

Dostalam bardzo rozne oferty...i teraz chcialaby zasiegnac opinii o samych urzadzeniach....naprawde bardzo trudno podjac samemu decyzje...a kazdy dostawca oczywiscie zachwala swoja oferte.

Bede wdzieczna za pomoc w wyborze i opiniach o urzadzeniach:

I oferta:
jednostki zewnetrzne: 2 http://www.samsung.com/pl/products/airco...e=Features

jednostki wewnetrzne: 4 z serii SAMSUNG INVERTER Vivace (dobrane odpowiedniej mocy)

Cena ok: 16 tys. + 22%VAT (z montazem)

II oferta:
KLIMATYZATORY LG jednostki wewnętrzne ArtCool Mirror
Jednostka zewnętrzna LG, FM19AH 6,3/7,3 x 2 szt.
jednostka wewnętrzna LG MC07AH 2,1/2,3 x 1 szt.
jednostka wewnętrzna LG MC09AH 2,6/2,9 x 1 szt.
jednostka wewnętrzna LG MC12AH 3,5/3,9 x 1 szt.
Cena z montazem ok. 17 tys. + 22%VAT

III oferta:
2 szt. klimatyzatorów multisplit (2 jednostki wewnętrzne, jedna zewnętrzna) firmy MDV o mocy 3,5 + 2,5 kW i 2,5 kW + 2,5 kW. W skład oferty wchodzi dostawa urządzeń, kompletny montaż instalacji.
11 tysi brutto

IV oferta:
2 szt. klimatyzatorów multisplit (2 jednostki wewnętrzne, jedna zewnętrzna) firmy Lennox/Fuji o mocy 3,5 + 2,5 kW i 2,5 kW + 2,5 kW. W skład oferty wchodzi dostawa urządzeń, kompletny montaż instalacji.
14 tysi brutto

Najwazniejsze jest dla mnie chlodzenie podczas mega upalow i w okresie pylenia: leszczyny, olchy i brzozy zamkniecie wszystkich pomieszczen (luty-maj) dla chronienia rodziny uczulonej na pylki. W sezonie zimowym tylko w mega mrozy sporadycznie dogrzewanie...ale jestesmy raczej zimnolubni i kaloryfery mamy zakrecone (w mega mrozy troche popuszczamy).

Bede wdzieczna za rady co zwiazane z podjeciem wyboru i przede wszystkim jak oceniacie oferty pod katem cenowym.

DziekujeSmile
Doris*
  • Odpowiedz

senior

2008-03-03, 07:11:47
Zaawansowany użytkownik
samsung ma bardzo dobre filtry pyłkowe itp, polecam( są to invertery)
jak dla mnie to jeszcze oferta 4 , koło lennoxa nie można przejśc obojętnie
  • Odpowiedz

daniel28

2008-03-04, 08:50:56
Użytkownik
Cieżko odpowiedzieć na pani pytanie, ponieważ na forum są przedstawiciele różnych firm i każdy bedzie chwalił swoja firme. Każda z wymienionych firm ma swoje wady i zalety. Ja akurat montuje klimatyzatory LG, sa to klimatyzatory sprawdzone, akurat ten model, który panią interesuje jest bardzo ładny.
A co do cen, to ceny są srednie, niektóre firmy mają taniej, a niektóre drozej. Ja mogę pani przedstawić swoja ofertę na klimatyzatory. Moj mail to ....(prosze o nie zamieszczanie reklam Admin)
  • Odpowiedz

Dionizy

2008-03-19, 09:56:22
Nowy użytkownik
Ja akurat nie sprzedaję ale jestem szczęśliwym posiadaczem klimatyzatorów LG i nie narzekam a ten model co wybrałaś jest ładny.
  • Odpowiedz

Mlekoj

2008-03-21, 23:02:54
Nowy użytkownik
a dlaczego wśród ofert nie widzę Mitsubishi albo Fujitsu, MDV to Chińszczyzna ale nie najgorsza, Samsung spoko wiem z opinii innych sam nie montowałem, LG to szajs nie polecam sam jestem monterem więć wiem co mówię poszukaj oferty na Mitsubishi i Fujitsu warto pozdrawiam
w razie pytań (usunięte reklama Admin)
  • Odpowiedz

awax

2008-03-22, 13:06:53
Top użytkownik
Jeżeli klima jest starannie dobrana i zainstalowana,a gwarancja obwarowana obowiązkowymi odpłatnymi przeglądami to opłaca się przedłużyć gwarancję niemal wszystkich modeli klimatyzatorów.Przynajmniej mi to się kalkuluje.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Mlekoj

2008-03-22, 15:33:02
Nowy użytkownik
czy z gwarancją 1 rok czy 5 lat tak czy inaczej przynajmniej raz w roku powinno wezwać fachowca do klimy
  • Odpowiedz

bialy

2008-03-29, 19:21:59
Nowy użytkownik
Jezeli chodzi o Samsunga jest godny uwagi, jednostka wewnetrzna (vivace) bardzo ładnie się prezentuje i jest cicha, jednak z tego co wiem w katalogu na 2008r. tych jednostek nie ma.
  • Odpowiedz

rafgug

2008-04-02, 19:01:38
Nowy użytkownik
Panie "rafgug "Proszę o nie zamieszczanie REKLAM na forum !
Jeśli jest Pani zainteresowany reklama firmy zapraszam do zapoznania sie z ofertą na portalu www. klimatyzacja.pl, z którego forum Pan korzysta.

Nie chce tu nikogo obrażać ale jeżeli ucieka sie Pan to takiej formy reklamy, to proszę wybaczyć ale ale chyba nie jest Pan PROFESJONALISTA ! Moim zdaniem ta reklama nie przyciągnie klienta a wręcz przeciwnie zrazi Pan do siebie wiele osób.
Dobra rada Panie "rafgug " :
Czasami warto zainwestować w swój wizerunek a jeżeli szkoda Panu pieniędzy na reklamę proszę korzystać z innego forum gdzie będzie tolerowane zamieszczanie reklam.
Administrator.
  • Odpowiedz

Mlekoj

2008-04-02, 20:13:59
Nowy użytkownik
jestem monterem Nigdy nie montowałem samsunga ale wiem od innych zaprzyjaźnionych fachowców nie do zajeżdżenia urządzenia
polecam chociaż osobiście preferuje fujitsu
  • Odpowiedz

brambora

2008-04-07, 14:13:38
Nowy użytkownik
ja w domu zamontowaną mam klimatyzacje lg i nie narzekam wszystko sprawnie działa a mam już ją od roku
  • Odpowiedz

gadget

2008-04-07, 21:46:34
Zaawansowany użytkownik
Samsung ? Ten vivace jest ladny i ma sporo funkcji , co do jakosci tego modelu to mamy w firmie na wystawie ale akurat tego modelu nie montowalem i nie wiem jak sie spisuje , Natomiast seria forte to chlam jakich malo jeden mi wybuchl ... w jednym pojawiaja sie glosne stuki ale tylko w trybie grzania gdzies cos sie rozgrzewa ze o innych banalnych czesto uszkodzeniach nie wspomne o tanim wyginajacym sie na wszystkie strony plastiku . Ale to co najlepsze to autoryzowany serwis poprostu mistrzostwo swiata do klimatyzatora chlopaki jada 3 miesiace !!!! I nadal nie wiedza kiedy dojada a tu nie ma jeszcze sezonu ! Co bedzie pozniej ?

A do domu brac mozliwie najlepszy sprzet. Nie oszczedzac !
  • Odpowiedz

CKIO

2008-04-15, 13:23:56
Użytkownik
A co to jest rok na klimatyzację ona chodzić dużo dłużej wiec poczekamy zobaczymy chodzi mi o samsunga ja osobiście nie polecam montuje klime od 10 lat i wiem jakie klimy są dobre i wartp je polecić ale nie będę robił reklamy bo nie o to tu chodzi
  • Odpowiedz

dymek

2008-04-18, 11:59:41
Nowy użytkownik
lg ma teraz taka artcool do domu jak najbardziej ma ładny wygląd,cicho pracuje
  • Odpowiedz

Bandito

2008-07-09, 08:59:31
Nowy użytkownik
Właśnie ja szukam do domu jakiejś dobrej klimatyzacji. Mówisz, że ten artcool lg byłby dobry?
  • Odpowiedz

Janq28

2008-09-25, 12:11:43
Nowy użytkownik
witam, ja mam od roku klimatyzacje Artcool lg i nie miałem z nią jeszcze żadnych problemów, mam nadzieję, że nie będę miec, bo trochę kasy mnie kosztowała.
  • Odpowiedz

senior

2008-09-25, 18:28:05
Zaawansowany użytkownik
nie mylcie artcool lg od aircool
  • Odpowiedz

wally

2008-09-29, 06:27:47
Użytkownik
A moze sinclair? Piekne nie sa ale podobno to niezla firma i ceny tez ma dobre choc piekne to te klimatyzatory nie sa - wiem bo mam od roku splita tej firmy Smile
  • Odpowiedz

irroda

2008-09-29, 14:59:25
Zaawansowany użytkownik
witam
moim zdaniem klimatyzatory Lg są optymalne w stosunku jakość do ceny.
posiadamy lg na stanie , dla zainteresowanych mogę wysłać zdjęcia żeby zobaczyli jak on wygląda, nie w katalogu a na realu.
ładniejsze są artcool galeria, chociaż mirror też niczego sobie.
co do LG mogę zaproponować dużo lepszą cenę.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa