Ok! Panowie.
Ci co uważają że syfony do 410a są nie potrzebne, mają racje.
Wiec ja ich wszystkich przepraszam i zwracam honor, wielki ukłon w waszym kierunku
za waszą wiedze.
Rzeczywiście przy mieszance gazu 410a i oleju POE ta mieszanka się tak dobrze miesza że syfony nie są wymagane.
Z tego co zaczerpnąłem wiedzy od naprawdę bardzo mądrych osób i dostałem od nich odpowiednią lekturę, dowiedziałem się, ze jak stworzono tą mieszankę nikt nawet nie przypuszczał ze tak te dwa składniki się zmieszają. Gdzie ich lepkość była odmienna.
Kiedyś kazali robić te syfony, teraz rzeczywiście nowe instrukcje nic nie piszą żeby syfony instalować czy nie instalować.
Teraz z tego co przeczytałem napisane jest że nie jest wymagane.
Because R-410A and POE oilmix so well together , oil-trap
installation is generally not required on R-410A systems.
Jeszcze raz wielki ukłon w kierunku forumowiczów Bobek bartekw stefanbud barbie
dołączam pewien plik zapraszam do lektury, ale po angielsku
http://bbpol.com/bogdan/410a.pdf
Każdy z nas jest tylko człowiekiem i każdy z nas jest omylny i po to jest to forum żebyśmy wspólnie przedyskutowali pewne zagadnienia.
Ale czasami trzeba się przyznać do błędu lub niewiedzy, nie ważne jaki nam nadano tytuł.
Pozdrawiam Bogdan
Ci co uważają że syfony do 410a są nie potrzebne, mają racje.
Wiec ja ich wszystkich przepraszam i zwracam honor, wielki ukłon w waszym kierunku
za waszą wiedze.
Rzeczywiście przy mieszance gazu 410a i oleju POE ta mieszanka się tak dobrze miesza że syfony nie są wymagane.
Z tego co zaczerpnąłem wiedzy od naprawdę bardzo mądrych osób i dostałem od nich odpowiednią lekturę, dowiedziałem się, ze jak stworzono tą mieszankę nikt nawet nie przypuszczał ze tak te dwa składniki się zmieszają. Gdzie ich lepkość była odmienna.
Kiedyś kazali robić te syfony, teraz rzeczywiście nowe instrukcje nic nie piszą żeby syfony instalować czy nie instalować.
Teraz z tego co przeczytałem napisane jest że nie jest wymagane.
Because R-410A and POE oilmix so well together , oil-trap
installation is generally not required on R-410A systems.
Jeszcze raz wielki ukłon w kierunku forumowiczów Bobek bartekw stefanbud barbie
dołączam pewien plik zapraszam do lektury, ale po angielsku
http://bbpol.com/bogdan/410a.pdfKażdy z nas jest tylko człowiekiem i każdy z nas jest omylny i po to jest to forum żebyśmy wspólnie przedyskutowali pewne zagadnienia.
Ale czasami trzeba się przyznać do błędu lub niewiedzy, nie ważne jaki nam nadano tytuł.
Pozdrawiam Bogdan
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY