Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

UDT w chłodnictwie.

10 Odpowiedzi, 9057 Wyświetleń

awax

2012-05-21, 13:52:57
Top użytkownik
Może podyskutujemy na temat w jakim zakresie urządzenia chłodnicze podlegają Urzędowi Dozoru Technicznego?Myślę,że część Kolegów Może być zaskoczona.
Zapraszam do działu dla członków KCICHIK lub na czat
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-21, 13:53:55 przez awax.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-22, 19:01:22
Top użytkownik
Znam mordercę ale go nie ujawnię na ogólno-dostępnym.To moje stwierdzenie.Chyba te przepisy nie są chronione przez stowarzyszenia a temat można podjąć na otwartym forum nie mając nic do ukrycia bo chyba warto chronić środowisko naturalne nie szepcąc tylko o tym a głośno mówiąc mając na uwadze nasze potomstwo i środowisko naturalne.Czy ukrywanie przepisów w stowarzyszeniach odnośnie ochrony środowiska naszego jest odpowiednią polityką w zakresie ochrony środowiska naturalnego?Czy ignorancją osób ktore w sposoNie dokończęTego.Bo uważam że ukrywanie Norm i przepisow jest dziecinnym rozwiązaniem .Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-22, 19:18:24
Top użytkownik
"Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ?"

Płaci się nie za możliwość poczytania Ustaw,płaci się za ogromną pracę polegającą na wyselekcjonowaniu w gąszczu przepisów tych ,które dotyczą problemu.
Co do tego jakie elementy układów chłodniczych podlegają UDT i jakie mamy w związku z tym obowiązki to przecież Możesz poczytać w internecie.
Ja poświęciłem na to sporo czasu ponadto trzykrotnie spotykałem się z kompetentnymi ludzmi z UDT oraz obecnie wspólnie przygotowujemy zestawienie tych norm oraz szkolenia w tym względzie.
Wszystko to robię jako prezes Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji,a więc dla członków Centrum.
Może Ty zrobisz to bezinteresownie dla pozostałych????
Powodzenia
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-22, 19:27:13
Top użytkownik
Obywatel ma prawo czytać prawa.Nie każdy obywatel potrafi z tego prawa skorzystać.A ty je ukrywasz.Tylko nie wiem po co mając na uwadze ochronę środowiska?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-22, 19:48:58
Top użytkownik
Ja niczego nie ukrywam.
Wszystkie te przepisy są w internecie ogólnodostępne.
Ja nie widzę jedyniie powodu abym miał je bezinteresownie wyszukiwać i selekcjonować.
Do Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji może wstąpić KAŻDY związany z branżą.Wpisowe to jedyne 50 zł. i składka roczna 200.
Z tych właśnie środków finansowane są prace związane m.in. z tym tematem.
Wstąp do Centrum ,a otrzymasz za darmo wszelkie informacje.możesz także poszukac ich samodzielnie.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-22, 20:08:54
Top użytkownik
A tak ponadto nie rób z prawa i norm tematu TABU.

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-22, 20:12:15
Top użytkownik
ILE RAZY mam Tobie pisać,że nie robię żadnego TABU.To nie ja publikuję te Akty prawne.
Poszukaj Sobie w necie,albo zgłoś się na jakieś szkolenia,pewnie wszyscy organizują takie bezpłatnie.
Poza tym zadziwiasz mnie,czyżby ten temat był Tobie nieznany???????????
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-22, 20:13:17 przez awax.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-23, 18:53:48
Top użytkownik
Mnie zadziwia podejście człowieka doświadczonego w zakresie nie podzielającego się z przepisami dotyczącymi
UDT a mającymi wpływ na bezpieczną pracę tych urządzeń.awax zawsze warto pouczać bez interesownie mając na uwadze przyszłość.Komentarz-Nie moja sprawa że zgineli mogli się zapisać.Fakt że poszukanie wymaga czasu.Ale faktem jest też czy take postępowanie jest moralne?To moja uwaga.a każdy może mieć inne zdanie.

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-23, 19:36:05
Top użytkownik
Mentor,w czym problem?pouczaj.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-23, 19:40:49
Top użytkownik
Jak napisałem.W Etyce

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa