Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Thermo King] SL200 nie potrafi schłodzić pomocy

7 Odpowiedzi, 23225 Wyświetleń

pepolus

2012-05-27, 07:32:07
Nowy użytkownik
Mam naczepę z TK jak wyżej. Agregat nie potrafi schłodzić niżej niż -20. Gaz sprawdzony (dolany), kompresor sprawny. Zauważyłem dwie rzeczy: 1 jak się odmraża to woda leci jedną rurką, drugą ledwo kapie 2. wiozłem ostatnio pączki ruszył od -5 w godzinę schłodził do - 17.9 potem ociepliło się do -17.7 znowu zaczął chłodzić do -20 poczym skoczyło do -15 potem znowu -20 i znowu -11 to trwało cały dzień, agregat pracował na maksymalnych obrotach. Wyskakuje błąd K23 po długiej pracy. Proszę o pomoc, wiem że jestem nowy i może być ciężko o niąSmile
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 09:02:20
Top użytkownik
Co ma być ciężko?"chcesz żyć daj żyć innym".
Ja nie wożę sobie sam pączków tylko kupując w sklepie pokrywam koszty również Twojego transportu.
Od naprawy agregatu jest serwis i tam powinieneś pojechać.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 14:50:53
Nowy użytkownik
Zajebista rada... super forum... Jakbym miał płacić za wszystko w serwisie to byś pączka kupował za 2 ale euro!! Powtarzam moja pierwsza naczepa... nie każdy startuje z bańką w kieszeni... By the way... już sobie poradziłem... A jak Ty potrafisz dawać takie rady to mnie możesz wpisać obok nicka zaawansowany... Pozdrawiam!! A i jeszcze jedno trochę pochodziłem po tym forum i tu co drugi to niby oszust (tak stwierdzacie)Big GrinBig Grin Big Grin, chyba że ma na koncie 300 postówBig Grin!! Jeśli będę miał kiedyś problem to wyśle pełne CV razem z długością członka może wtedy coś się dowiem!!
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 15:14:18
Top użytkownik
Już sobie poradziłeś?pewnie "dolewając "jeszcze z 3 kilo czynnika?
Co do pączków po 2 euro to nie miałbym nic przeciwko temu .Wtedy Ty naprawiałbyś chłodnie w warsztacie i my spokojnie moglibyśmy wydawać po te dwa euro na pączki.
Tak jak napisałem "chcesz żyć daj żyć innym" i niech każdy robi to na czym się zna.
Jeszcze jedno założyłeś ten temat w dwóch miejscach,w tym drugim już wcześniej wyjaśniłem Ci dlaczego nie można udzielić konkretnej rady na podstawie tego co napisałeś.
Pozdrawiam i idę na pączki.
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 15:21:03
Nowy użytkownik
Podobasz mi się... dokładnie tak bo było za małoTongue!! kończę pisanie bo ja nie mam czasu i nerwów tak jak Ty na takie pogaduszki!! pierwszy raz tu jestem i zgadza się przez pomyłkę założyłem dwa razy... Jak Ty się urodziłeś i na wszystkim się znałeś to Ty się tu marnujesz!! My tu gadu gadu a tu taki talent się wypala... Pa
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 15:23:39
Nowy użytkownik
To w takim razie, albo jesteś tak zachłanny na każdego klienta, albo nie masz roboty:/ Życzę Ci powodzenia i to szczerze
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 15:24:40
Top użytkownik
Nie znałem się na chłodnictwie od urodzenia.
Uczę się tego od ponad 30 lat i nie wstydzę się przyznać,że czasami czegoś też nie wiem.
Najważniejsze aby mieć chęć się uczyć wtedy tylko "ojca i matki nie można zrobić.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa