Witam, mam pewien problem z pracą starego agregatu Uniblock Zanotti MDB235TD01G (działa na hali produkcyjnej).
Mianowicie nie rozmraża się. Jeżeli termostat ustawię np na 10st to w zasadzie wystarczy mu ociekanie po osiągnięciu temperatury. Ale gdy ustawię niższą temperaturę to chłodnica robi się jedną wielką bryłą lodu.
W środku znalazłem przekaźnik czasowy, ale za cholerę nie mogę dojść jak się go ustawia.
Ponadto zauważyłem, że:
- jeden z wentylatorów przy agregacie włącza cię tylko raz na jakiś czas (dość krótki odcinek),
- po osiągnięciu temperatury chłodnica się wyłącza a agregat jeszcze jakiś czas pracuje.
Ogólnie jeszcze taka sprawa:
Na agregacie są kontrolki, przetłumaczyłem z niemieckiego jest tak między innymi:
- Blokada wysokiego ciśnienia
- blokada kompresora (sprężarki)
- blokada termistora ?
W jakich przypadkach one powinny się świecić ?
A to fotka tego przekaźnika:
Mianowicie nie rozmraża się. Jeżeli termostat ustawię np na 10st to w zasadzie wystarczy mu ociekanie po osiągnięciu temperatury. Ale gdy ustawię niższą temperaturę to chłodnica robi się jedną wielką bryłą lodu.
W środku znalazłem przekaźnik czasowy, ale za cholerę nie mogę dojść jak się go ustawia.
Ponadto zauważyłem, że:
- jeden z wentylatorów przy agregacie włącza cię tylko raz na jakiś czas (dość krótki odcinek),
- po osiągnięciu temperatury chłodnica się wyłącza a agregat jeszcze jakiś czas pracuje.
Ogólnie jeszcze taka sprawa:
Na agregacie są kontrolki, przetłumaczyłem z niemieckiego jest tak między innymi:
- Blokada wysokiego ciśnienia
- blokada kompresora (sprężarki)
- blokada termistora ?
W jakich przypadkach one powinny się świecić ?
A to fotka tego przekaźnika:
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY