Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

serwisant, jakie zarobki?

16 Odpowiedzi, 23863 Wyświetleń

Miki404

2012-08-03, 18:09:40
Nowy użytkownik
Witam
Jestem tu nowy Smile
Mam pytanie : jak w tej chwili wyglądają zarobki serwisantów urządzeń chłodniczych. Chodzi mi głównie o duże markety. Miałem w tej branży parę lat przerwy i nie orientuje się jakie są stawki za taką prace, a mam możliwość zacząć pracę jako serwisant w dużej firmie na terenie śląska.
  • Odpowiedz

awax

2012-08-04, 05:46:05
Top użytkownik
Od 1200 do 18000 zł.
  • Odpowiedz

miezala5

2012-08-04, 11:55:18
Top użytkownik
awax napisał(a):Od 1200 do 18000 zł.

18 kola!
Niezle!Wink
  • Odpowiedz

barbie

2012-08-04, 14:47:32
Top użytkownik
słyszałem że on płaci tylko 16 tys.
  • Odpowiedz

Miki404

2012-08-04, 15:08:58
Nowy użytkownik
Panowie to było poważne pytanie Wink
1200 to stanowczo za mało a 18000 to chyba tylko w "erze"
Wiadomo jak wyglada praca w serwisie, telefon zgłoszenie, jedziesz naprawiasz... nigdy nie wiesz o której będziesz w domu itp.
  • Odpowiedz

awax

2012-08-04, 18:32:47
Top użytkownik
Zadając na wstępie takie pytanie trudno będzie Ci o pracę.
Może najpierw wypada pochwalić się co potrafisz?
1200 za samo bycie serwisantem to stanowczo nie za mało.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-04, 18:37:00 przez awax.)
  • Odpowiedz

łysy45

2012-08-04, 20:09:26
Użytkownik
Sorry Awax co w twoim wydaniu znaczy serwisant.Mnie się wydaje że Wasza fachowość /jest Was kilku / nas przerasta ,czyli tych zwykłych forumuwiczów.Wam się wydaje że reszta to rzemieślniki ,a Wy fachowcy.Na koniec się pytam ,co ostatnio zamontowłeś ,czy zrobili to twoji robole
  • Odpowiedz

awax

2012-08-04, 20:35:42
Top użytkownik
łysy45 napisał(a):Sorry Awax co w twoim wydaniu znaczy serwisant.Mnie się wydaje że Wasza fachowość /jest Was kilku / nas przerasta ,czyli tych zwykłych forumuwiczów.Wam się wydaje że reszta to rzemieślniki ,a Wy fachowcy.Na koniec się pytam ,co ostatnio zamontowłeś ,czy zrobili to twoji robole
Miki pyta o serwis w dużych marketach i dla mnie taki serwisant oznacza umiejętność prawidłowej diagnozy oraz naprawy urządzeń występujących w takim markecie.
Pytasz co ostatnio zamontowałem?np.dzisiaj sprężarkę w kombajnie gdyż część moich "roboli" miała wolne.
  • Odpowiedz

Miki404

2012-08-05, 10:11:58
Nowy użytkownik
Widzę, że niczego konkretnego się tutaj nie dowiem....
Co do mojej fachowości to powiem tak: robiłem różne rzeczy od zwykłych splitów do montażu instalacji na sredniej wielkości marketach. Budowałem zestawy spreżarkowe od podstaw. Duże chłodnie i mroźnie. Nie obce są mi "maszyny do lodów" a i jeszcze klime w swoim aucie tez naprawie jak trzeba Smile moge tak jeszcze troche powymieniać ale nie o to tu chodzi.
Podsumowując coś tam umiem ale za geniusza i wszystko wiedzacego sie nie uważam

chciałem się tylko dowiedzieć jakie są średnie zarobki pracownika serwisu. Mam taka sytuacje, że pracodawca pyta się mnie ile bym chciał zarabiać a ja po prostu nie chce się "zfrajerzyć"
Tylko tyle albo az tyle

pozdrawiam wszystkich fachowców tych prawdziwych jak i tych internetowych Wink
  • Odpowiedz

miezala5

2012-08-05, 10:40:00
Top użytkownik
Mysle ze region Polski tu tez ma znaczenie!
Np moj kolega ktory pracuje w firmie z ktorej ja odszedlem w Jeleniej Gorze (zadupie)
ma na reke 2500 no moze dostal teraz jakas podwyzke i jet przed 3000!
Robi to co Ty p.lus jest dobrym elektrykiem i elektronikiem.
Jak jest slaby rynek pracy bo aglomeracja nie jest duza to nie podskoczysz z duza propozycja!
Powodzenia!
Pozdrawiam!
Robert
p.s Na kazdym forum tak jest raz sie czegod dowiesz i jestes zadowolony a czasami nic!Wink
  • Odpowiedz

Łukasz89

2012-08-05, 18:23:50
Nowy użytkownik
Rejon kujawsko- pomorski, jednak serwis w całej Polsce (wyjazdy) na mniejsze, średnie i duże markety.

Zarobki wahają się od 12-20 zł za godz. na rękę(zależy od umiejętności i praktyki) + rożnego rodzaju premie i dodatki za nadgodziny.A jak wiadomo praca nienormowana,opcja 24h pod telefonem.
To porównanie z 2-ch firm z którymi współpracowałem, wiadomo na początku nie ma co skakać z kasa ;P
Najważniejsze jeszcze żeby było wszystko na papierku xD

Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam
Obecnie: Monter Urządzeń Chłodniczych/Serwisant DKA Polska
Poprzednio: Monter Urządzeń Chłodniczych w Roszak Chłodnictwo Klimatyzacja
  • Odpowiedz

Miki404

2012-08-06, 12:24:49
Nowy użytkownik
Dzięki to sa odpowiedzi konkretne. O to mi własnie chodziło.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-07, 16:37:45
Top użytkownik
Zarobki powinny być adekwatne do miejsca zamieszkania i umiejętności.W Warszawie serwisant potrafiący o połowę mniej niż serwisant z Drawska Pomorskiego zarobi mniej.Efektywnym rozliczeniem jest praca w godzinach nominalnych.Jeden ma 14 złotych i pracuje 8 godzin.Drugi powie to ty jesteś chory.Ja zarabiam
5 tysi.tylko że pracuje dwa miesiące w miesiącu siedząc na gorącym nocniku.A tak na poważnie stawki które znam.Od 10 do 42 złotych
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

popeye

2012-08-07, 21:01:23
Użytkownik
od 10 do 42 pln czyli 2.5 do 10 euro a jak znasz niemiecki masz minimum 11 euro na godzine u zachodniego sasiada jaki rynek pracy takie zarobki, niestety ale ucze sie niemieckiego
  • Odpowiedz

Bock

2012-08-11, 14:47:17
Zaawansowany użytkownik
Jak masz trochę doświadczenia, to zacznij działać na swoim, jeśli zbudujesz sobie rynek zyskasz klientów zarobisz o wiele więcej, jeśli jednak nie masz zapasu gotówki i chęci to musisz pracować u privaciarza. Zarobki to średnio od 10 do 80 za godzinę.

Pozdrawiam i powodzenia życzę
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-11, 19:18:52
Top użytkownik
Trochę doświadczenia to chyba za mało.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa