Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia

6 Odpowiedzi, 5204 Wyświetleń

tommeks

  2012-08-13, 18:54:26
Nowy użytkownik
#1
Witam,
Potrzebuję opinie na temat urządzeń do Mroźni składowej na około 250 ton towaru:

> 2 komory
> wysokość 6 metrów
> Długość 21 metrów
> Szerokość: 1) 6 metrów, 2) 8 metrów

Sprężarki proponowane:

4j-13.2Y z grzałką oleju, olejem estrowym, presostatem MP54

4pcs=10.2Y z grzałką oleju, olej estrowy

Chłodnice:

SGBE 102C

SGBE 092C


Wykonawca zamiast 102C proponuje mi ECO ICE 43 B10 ED


Jak myślicie: Co lepsze: ECO czy Kube?

Dzięki i proszę o pilną pomoc.
  • Odpowiedz

klimatolog

  2012-08-13, 19:04:32
Top użytkownik
#2
Zapotrzebowanie mocy dla sałaty jest inne-dla truskawki inne-dla ziemniaków inne-dla nieboszczyków inne-dla mięsa wołowego inne -dla mięsa wieprzowego inne-Można tego wymienić wiele.Jak na czymś się nie znam korzystam z fachowej firmy.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-13, 19:08:20 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

radekklimat

  2012-08-13, 19:12:45
Moderator
#3
Bierz Kube, jest najlepsza
  • Odpowiedz

klimatolog

  2012-08-13, 19:37:03
Top użytkownik
#4
A mrożnie nie podlegają wymogom odpowiedniej wilgotności podczas przechowywania?Czy częstotliwość i rozstaw lameli nic do tego nie mają?A czy mrożnie nie są czasami wentylowane?Czym większy rozstaw lamel w mrożni tym większa wilgotność.Radeklimat ktoś to zaprojektował.Bierzesz projekt na swoje barki?Podziwiam Ciebie biorąc fakt że robisz to publicznie i na pałę nie wiedząc o co chodzi.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

tommeks

  2012-08-13, 21:11:21
Nowy użytkownik
#5
Przechowywanie surowego mięsa, - 18 stopnie Celcjusza,
Zaznaczam, że po bokach chłodni będą regały - 2 piętra.
  • Odpowiedz

awax

  2012-08-14, 06:52:51
Top użytkownik
#6
tommeks,czego od nas oczekujesz?
Urządzenia zostały dobrane przez kogoś kto dysponował wszystkimi potrzebnymi danymi.
Chyba nie sądzisz,że ocenimy poprawność projektu wiedząc jedynie ,że bedzie tam przechowywane mięso w temp.-18C.
  • Odpowiedz

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa