witam mam problem z klimatyzacja, gdy wlaczalem klime nic sie nie dzialo, wentylatory nie wlaczaly sie, dokupilem gaz i sprawdzilem cisnienie w ukladzie i bylo w porzadku (niebieskie pole na cisnieniomierzu). Na wszelki wypadek przy wlaczonej klimie dobilem troche i tak jakby cos sie przetkalo i wszystko zaczelo dzialac wentylatory takze. Cienka rurka bardzo oblodzila a gruba tam gdzie dodawalem gazu jest w temp otoczenia. Ale przypominam ze nadal nie ma zimnego powietrz w nawiewach. Oblodzona rurka dochodzi do parownika obladza go do polowy a druga ktora z niego wychodzi jest w temp pokojowej. aha pragne dodac tez ze po wylaczeniu silnika sprawdzam cisnienie w ukladzie i jest zdecydowanie za duzo. spuszczam do stanu normalnego i zalaczam silnik z klimatyzacja ponownie i cisnienie w zawoze znow skacze do poziomu czerwonego alert. a klimatyzaca dalej nie chlodzi. teraz po spuszczeniu freonu cienka rurka jest zimna a gruba dalej pozostaje w temp otoczenia. teraz nie wiem czxy gaszu nie mam za duzo dzieki za jakakolwiek pomoc
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
accord '99 klimatyzacja nie chłodzi
7 Odpowiedzi, 7017 WyświetleńUżytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY