Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Carrier (SOPCH060SFC90330)

11 Odpowiedzi, 19713 Wyświetleń

Wierzba

2013-02-23, 12:41:49
Nowy użytkownik
Czy ktoś posiada DTR do tego urządzenia ? Sprężarka załącza się cyklicznie a ciśnienie na zasilaniu to 0.8 Bar na powrocie 0.3 Bar wydaję mi się iż ciśnienie jest zbyt niskie ?
Serwisant/Monter HVAC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-02-23, 12:47:34 przez Wierzba.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-02-23, 18:11:02
Top użytkownik
Przenieś temat do odpowiedniego działu
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-02-23, 22:13:37
Moderator
Dodaj glikolu do 1,5 bara.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Wierzba

2013-02-24, 09:55:40
Nowy użytkownik
Dodam iż Carrier (SOPCH060SFC90330) to klimakonwektor Grzewczno, chłodniczy (FanCoil) więc o żadnym Glikolu nie ma tutaj mowy.
W internecie nie ma żadnej wzmianki o dokładnie tym modelu jedyne co posiadam to zdjęcie na którym jednak nie ma żadnych informacji o ciśnieniu w układzie, wydaje mi się iż 1.8-2.0 Bary ? dodatkowo między zasilaniem a powrotem tj 0.8-0.3 Bar 0.5 Bar różnicy świadczy to o zapowietrzonym układzie? lub zbyt niskim ciśnieniu ?. Zbyt niskie ciśnienie może doprowadzać do cyklicznego załączania i wyłączania sprężarki ? Potrzebuje się upewnić w tym temacie.
Serwisant/Monter HVAC
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-02-24, 11:25:53
Zaawansowany użytkownik
Wierzba napisał(a):Dodam iż Carrier (SOPCH060SFC90330) to klimakonwektor Grzewczno, chłodniczy (FanCoil) więc o żadnym Glikolu nie ma tutaj mowy.
W internecie nie ma żadnej wzmianki o dokładnie tym modelu jedyne co posiadam to zdjęcie na którym jednak nie ma żadnych informacji o ciśnieniu w układzie, wydaje mi się iż 1.8-2.0 Bary ? dodatkowo między zasilaniem a powrotem tj 0.8-0.3 Bar 0.5 Bar różnicy świadczy to o zapowietrzonym układzie? lub zbyt niskim ciśnieniu ?. Zbyt niskie ciśnienie może doprowadzać do cyklicznego załączania i wyłączania sprężarki ? Potrzebuje się upewnić w tym temacie.
Zdecydowanie za niskie ciśnienie powiedz jaki jest tam czynnik chłodniczy a powiem jakie powinno być ciśnienie
  • Odpowiedz

Wierzba

2013-02-24, 11:53:22
Nowy użytkownik
R410A lecz nie chodzi mi o cisnienie na instalacji freonowej tylko wodnej.
Serwisant/Monter HVAC
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-02-24, 12:02:02
Moderator
Jak Ci pomóc jak nie słuchasz podpowiedzi? Czy w instalacji masz wodę czy glikol, mi bez różnicy, to dodaj tego czynnika który masz i po sprawie. Chyba, że ja czegoś nie rozumiem. A przy okazji podaj ciśnienia pracy sprężarki i ciśnienie przy którym układ się rozłącza.
  • Odpowiedz

Wierzba

2013-02-24, 12:28:50
Nowy użytkownik
Moje pytanie brzmi czy ciśnienie na wężownicy ma wpływ na działanie urządzenia i czy może to wpłynąć na sprężarkę.
Serwisant/Monter HVAC
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-02-24, 12:42:50
Zaawansowany użytkownik
gdyby układ był zapowietrzony nie byłoby cyrkulacji w układzie wodnym i odbioru mocy bardziej niż ciśnienie należy sprawdzić temperatury na wejściu i wyjściu zbyt niskie ciśnienie czynnika może również skutkować cyklicznymi załączeniami sprężarki
  • Odpowiedz

Wierzba

2013-02-24, 12:45:56
Nowy użytkownik
Temperatura na zasilaniu to 20°C temperatura narzucona przez administratora obiektu.
Serwisant/Monter HVAC
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-02-24, 13:01:22
Moderator
Wierzba napisał(a):Moje pytanie brzmi czy ciśnienie na wężownicy ma wpływ na działanie urządzenia i czy może to wpłynąć na sprężarkę.
tak
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa