Witam mam problem posiadam audi a3 98rok 1.9tdi 90km przywieziozlem go w grudniu i od samego poczatku klima nie chlodzi tzn agregat zalacza sprzeglo i odpala wiatrak ale w aucie cieplo, a na klimatroniku ustawiona najnizsza temp i swieci gwiazdka cieka rurka jest zmrozona na calej dlugosci natomiast gruba letnia czym to moze byc spowodowane? W A4 Mialem podobna sytuacje i byla zapchana dysza kolo zaworu serwisowego gdzie w a3 ona moze sie ona znajdowac ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Audi a3
16 Odpowiedzi, 16294 Wyświetleń|
w A3 jest zawor rozprezny
sprawdz czy podczas pracy filtr-osuszacz jest ciepły
Filtr osuszacz nie zmienia zabardzo swojej temperatury jest chlodny, na scianie grodziowej jest taka kostka i za nia rurki sa tez chlodne co to moze być ?
przedewszystkim to sprawdz jakie masz cisnienia przy 1500 rpm
rurka cienka od sprezarki do skraplacza powinna byc goraca, od skraplacza powinna byc letnia(ok 25st) i filter tak samo, rura ssaca ta gruba powinna byc zimna
no dokladnie a u mnie jest odwrotnie cienka zimna gruba letnia nie mam mozliwosci sprawdzenia cisnienia bo odciaglem dzis juz gas i nie wiem gdzie moge szukac usterki lub gdzie mogly zebrac sie opilki tak jak ostatnio w temacie opisanym przezemnie o a 4 w ktorym objaw byl identyczny jak teraz tylko ze tam wszystkiemu winna byla dysza a w a3 takowej podobno nie ma |:/ co robic?
kolego
uszkodzony masz zawor wysokiego cisnienia dokladnie ten na scianie grodziowej .proste. ----------------------------------------------------------------------------- Witam, jeżeli jest Pan zainteresowany reklamą swojej firmy na portalu klimatyzacja.pl, to zapraszamy, w zakładce "Oferta" znajdzie Pan informacje dotyczące tej usługi. Forum ma służyć wymianie doświadczeń, a nie reklamie, każdorazowe złamanie tej reguły będzie skutkowało usunięciem postu... Pozdrawiam Admin
jak najszybciej moge usunac usterke ?
kolego ty zobacz czy koncowki do kompresora masz dobrze p[odłaczone bo zdazały mi sie przypadki ze nie tłoczy bo jakis koles wczesniej nie odroznił wyjscia tłocznego od ssacego
ssanie w kompresorze ma duza srednice otworu
weze ida dobrze
jak mozna naprawic zawor wysokiego cisnienia?
a co to jest zawor wysokiego cisnienia a moze rozprezny??????????
z twojego opisu wywnioskowałem ze mozesz miec wilgoc w układzie wymien filter i dobrze osusz prózniowo układ mularczyk napisał(a):kolegodlatego pytam jak mozna go naprawic, jesli to nie to to jak mozna naprawic zawor rozprezny?
zawor rozprezny jest nienaprawialny
czyli zostalo mi jedynie zmienic filtr nad chlodnica wyciagnąc podcisnienie i naladowac od nowa gazu oleju i uv? jak nie startnie to szukac nowego zaworu ?
najpierw wymien filter, napełnij układ i przetestuj
witam. mam problem z klima w audi a3 bylem na napelnieniu klimy i nic! przy wlaczaniu obroty sie zmieniaja to chyba sprerzarka chodzi a wieje na cieplo. od czego moge zaczac zeby zadzialala. pomocy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-03, 16:12:15 przez ropuch.)
od tego aby sie udac do fachowca od klimy
czy jak zalaczasz przyciskiem klime to wentylatory sie wlaczaja ?? zwroc tez uwage czy sprzegielko zaskakuje ...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
jak mozna naprawic zawor wysokiego cisnienia?
czy jak zalaczasz przyciskiem klime to wentylatory sie wlaczaja ?? zwroc tez uwage czy sprzegielko zaskakuje ...