Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Co wybrać Samsung, LG, Fuji Electric

10 Odpowiedzi, 10496 Wyświetleń

sylwik

2008-06-06, 11:42:10
Nowy użytkownik
Cześć, mam problem z wyborem.
Mam na oku:
Samsung: AQV12NSAN,
LG: S09AW
Fuji Electric: RSA-012LC.

Moje wymagania:
1. Samoczyszczenie (samoosuszanie),
2. Dobre filtry, oczyszczanie powietrza.
3. Cicha praca.
4. Inverter.
5. Łatwość w eksploatacji żeby nie trzeba było co tydzień jakiego filtra czyścić.

Pomóżcie co wybrać z mojej listy.

Sylwik
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-06, 11:42:53 przez sylwik.)
  • Odpowiedz

tysio

2008-06-06, 12:15:54
Nowy użytkownik
nie wiem co masz na myśli z tym "samoczyszczeniem(osyszaniem)" bo to dwie różne funkcje. Jeżeli chodzi o mnie to zaproponowłbym LG S09AW -w miarę rozsądna cena
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-06, 17:59:58
Użytkownik
moim skromnym zdaniem fuji
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-06, 18:11:59
Moderator
zalezy ile masz kasy kolezanko
  • Odpowiedz

sylwik

2008-06-06, 20:00:31
Nowy użytkownik
Mało wylewne te Wasze odpowiedzi. LG, Fuji? A dlaczego LG? Dlaczego Fuji? A dlaczego nie Samsung?

Jeżeli chodzi o kasę to właśnie taki pułap jak tych modeli.
  • Odpowiedz

senior

2008-06-06, 21:22:32
Zaawansowany użytkownik
Jeśli potrzebujesz szczegółowych odpowiedzi to chyba napisałaś nie na tym forum. Musisz spróbować sił w jakims forum o dekorowaniu domu lub czymś w tym stylu. To forum jest dla ludzi którzy raczej nie napiszą Ci" bierz tego, bo ma ładne przyciski" Tutaj dowiesz się wszystkiego o jego działaniu, przeglądach, awaryjności. poza tym sama nie wiesz czego chcesz samooczyszczenie/ osuszanie? każdy z nas pisze o markach które montuje i do których ma przekonanie. ja np (sinclair/ daikin) pozdrawiam
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-06, 21:43:56
Użytkownik
daikina tez montuje, zadko cos innego teraz kombinuje cos z LG zobaczymy co z tego wyjdzie daikin jak najbardziej polecam zerowa awaryjnosc
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-07, 15:29:35
Moderator
osuszanie-wszystkie maja taka funkcje, a co chcesz suszyc-bo jak sie domyslam to nie pranie w suszarni?
z tego o co pytasz to wszystkie sa dobre
merc, bmw, audi co za roznica i to auto i to auto wazne ze sie toczy i spełnia swoje funkcje

pozdro
  • Odpowiedz

sylwik

2008-06-07, 18:41:35
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):osuszanie-wszystkie maja taka funkcje, a co chcesz suszyc-bo jak sie domyslam to nie pranie w suszarni?
z tego o co pytasz to wszystkie sa dobre
merc, bmw, audi co za roznica i to auto i to auto wazne ze sie toczy i spełnia swoje funkcje

pozdro
Widać, że nie czaisz tematu od strony użytkownika, tylko od strony montera. Nie znasz różnicy między wymienionymi modelami. A tak przy okazji, z tego co się orientuję to żaden z nich nie ma opcji suszenia prania.
Technologie filtracji powietrza są różne, sposób czyszczenia i upierdliwość wymiany filtrów jest różna. Co z samoczyszczeniem? Osuszanie mają wszystkie, ale opcję samoczyszczenia nie. A co znaczy "samoczyszczenie"? Czy warto się upierać przy tej opcji?
To są pytania, które kryją się za moim postem, ale czy trzeba je wszystkie tak łopatologicznie zadawać?
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-07, 18:59:55
Moderator
LG posiada filtr "neo plasma" czyli sam filtr składa się z siedmiu filtrów . Model który podałeś to inverter co oznacza że bedzie oszczędniejszy w eksploatacji i posiada automatyczne czyszczenie. Cena to około 3090 pln.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-07, 19:03:34 przez byniom.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa