Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Uszkodzony czujnik temperatury skraplacza Chigo CS-35V3A

11 Odpowiedzi, 9239 Wyświetleń

lukasz6246

2013-11-17, 07:58:43
Nowy użytkownik
Witam, własnie zamontowałem klimatyzator Chigo CS-35V3A-M87Y4P. Gdy ustawie go na grzanie to działa bez zarzutu lecz podczas chłodzenia wyskakuje błąd czujnika skraplacza. Chciałbym go wymienić i czy moze ktoś wie jaka jest tam czujka?
  • Odpowiedz

miezala5

2013-11-17, 08:50:59
Top użytkownik
zadzwon do dystrybutora to ci przysle
  • Odpowiedz

lukasz6246

2013-11-17, 09:10:35
Nowy użytkownik
Ogólnie to od niedawna pracuje w firmie chłodniczej i mam jakieś czujki i myślałem ze coś dobiorę. Było by szybciej i prościej.
  • Odpowiedz

miezala5

2013-11-17, 15:51:22
Top użytkownik
Jak masz klime na gwarancji to po co kombinować!
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-17, 17:01:47
Top użytkownik
Pytałeś doświadczonych kolegów z firmy w której pracujesz?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

lukasz6246

2013-11-17, 20:21:35
Nowy użytkownik
Dopiero dziś zauważyłem rano a nie chce nikomu zawracac głowy przy niedzieli. Jeśli nikt z was nie wie to zamykam temat.
  • Odpowiedz

ARGUS

2013-11-18, 08:34:08
Użytkownik
Witaj. To nie będzie żaden błąd czujnika skraplacza, lecz temperatura na zewnątrz jest za niska <+7stC i klimatyzator ma blokadę. Podgrzej czujnik ręką i powinien się załaczyć i nie kombinuj z wymianą czujnika. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

lukasz6246

2013-11-18, 21:31:15
Nowy użytkownik
Dokładnie tak było kolego, dziękuje za fachową poradę. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-19, 19:06:43
Top użytkownik
Takie porady wynikają z poziomu instrukcji użytkownika urządzenia.
ARGUS będziesz miał szacunek w branży pod wpływem bliskotliwości i znajomości instrukcji producenta?Właśnie odebrano Tobie kawałek chleba?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-19, 19:14:02 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

cichy12

2013-11-20, 13:52:29
Nowy użytkownik
jak czytam niektore posty to ludzie sami sobie sa winni ze traca zarobek w pracy udzielajac rad z podstaw chlodnictwa i innych dziedzin bo wiekszosci nie chce sie siegnac do instrukcji obslugi i poczytac lub wezwac serwis na zachodzie firmy maja klientow bo nie udzielaja kazdemu porad jak samemu maja cos naprawic poza tym na zachodzie nauczeniu sa ze od napraw sa serwisy a nie jak u nas kazdy chce byc alfa i omega i samemu wszystko naprawic. Nie po to sie czlowiek uczy w szkole zawodu a potem latami zdobywa doswiadczenie i ma z tego chcleb zeby potem kazdemu udzielac fachowych rad jak cos naprawic zwlaszcza komos kto zawodowo zajmuje sie czym innym ale chce byc bohaterem w domu ze zrobi wszystko sam Tongue
  • Odpowiedz

ARGUS

2013-11-22, 07:31:34
Użytkownik
Rozumiem kolego klimatolog że byłeś bardzo niepocieszony kiedy przesłałem ci dokumentację Daikin-a, gdyż zapewne pozbawiłem cię przyjemności podzwonienia do przestawicieli i poczekania na odpowiedź 2-3 tygodnie. Obiecuję poprawę i zapewniam że taka sytuacja już więcej sie nie powtórzy. pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa