Witam, własnie zamontowałem klimatyzator Chigo CS-35V3A-M87Y4P. Gdy ustawie go na grzanie to działa bez zarzutu lecz podczas chłodzenia wyskakuje błąd czujnika skraplacza. Chciałbym go wymienić i czy moze ktoś wie jaka jest tam czujka?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Uszkodzony czujnik temperatury skraplacza Chigo CS-35V3A
11 Odpowiedzi, 9244 Wyświetleń|
zadzwon do dystrybutora to ci przysle
Ogólnie to od niedawna pracuje w firmie chłodniczej i mam jakieś czujki i myślałem ze coś dobiorę. Było by szybciej i prościej.
Jak masz klime na gwarancji to po co kombinować!
Pytałeś doświadczonych kolegów z firmy w której pracujesz?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Dopiero dziś zauważyłem rano a nie chce nikomu zawracac głowy przy niedzieli. Jeśli nikt z was nie wie to zamykam temat.
Witaj. To nie będzie żaden błąd czujnika skraplacza, lecz temperatura na zewnątrz jest za niska <+7stC i klimatyzator ma blokadę. Podgrzej czujnik ręką i powinien się załaczyć i nie kombinuj z wymianą czujnika. Pozdrawiam.
Dokładnie tak było kolego, dziękuje za fachową poradę. Pozdrawiam
Takie porady wynikają z poziomu instrukcji użytkownika urządzenia.
ARGUS będziesz miał szacunek w branży pod wpływem bliskotliwości i znajomości instrukcji producenta?Właśnie odebrano Tobie kawałek chleba?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-19, 19:14:02 przez klimatolog.)
jak czytam niektore posty to ludzie sami sobie sa winni ze traca zarobek w pracy udzielajac rad z podstaw chlodnictwa i innych dziedzin bo wiekszosci nie chce sie siegnac do instrukcji obslugi i poczytac lub wezwac serwis na zachodzie firmy maja klientow bo nie udzielaja kazdemu porad jak samemu maja cos naprawic poza tym na zachodzie nauczeniu sa ze od napraw sa serwisy a nie jak u nas kazdy chce byc alfa i omega i samemu wszystko naprawic. Nie po to sie czlowiek uczy w szkole zawodu a potem latami zdobywa doswiadczenie i ma z tego chcleb zeby potem kazdemu udzielac fachowych rad jak cos naprawic zwlaszcza komos kto zawodowo zajmuje sie czym innym ale chce byc bohaterem w domu ze zrobi wszystko sam
Rozumiem kolego klimatolog że byłeś bardzo niepocieszony kiedy przesłałem ci dokumentację Daikin-a, gdyż zapewne pozbawiłem cię przyjemności podzwonienia do przestawicieli i poczekania na odpowiedź 2-3 tygodnie. Obiecuję poprawę i zapewniam że taka sytuacja już więcej sie nie powtórzy. pozdrawiam
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY