Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

carrier xarios 200 bład a01 a02

18 Odpowiedzi, 32238 Wyświetleń

lucasTBU

2014-01-17, 21:18:05
Nowy użytkownik
Witam wszystkich uzytkowników i pozdrawiam , jestem nowym posiadaczem mrozni carrier xarios 200 i odrazu mam problemy.
Na sterowniku pojawia mi sie bład A 01/A 02 , wentylator sie nie załacza na dachu i miga czerwona dioda .wokienku widac czynnik ,dodam ze dzien wczesniej wszystko pracowało ładnie zbijało do -20
Kolejny problem to włanczanie agregatu przyciskiem ,,on,, trzeba kilka razy poklikac i przytrzymać i wtedy sie załancza , czy tak ma byc czy cos jest zepsute ????.
Bardzo prosze o pomoc bo w mojej okolicy nie ma nikogo kto by sie znał na tych rzeczach,i wszystko musze sam naprawiac , Sad Sad
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-01-17, 21:45:52
Top użytkownik
Do sprawdzenia elektrozawór
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-01-17, 21:48:28
Moderator
A jaka to ta Twoja okolica?
Masz uszkodzony wentylator albo sterownik. A może oba na raz.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-01-17, 21:51:10
Moderator
klimatolog napisał(a):Do sprawdzenia elektrozawór
Ta, i ciśnienie w kołach...
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-01-18, 19:24:31
Top użytkownik
Shitashii Niekiedy najpierw niskiego a póżniej wysokiegoDo sprawdzenia elektrozawór.
http://www.reftransport.com/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-01-18, 19:31:04 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

barbie

2014-01-18, 20:39:35
Top użytkownik
widzę wiedzę z chłodnictwa transportowego wyłącznie czerpiesz z internetu .
  • Odpowiedz

Biagio

2014-01-18, 21:06:08
Nowy użytkownik
Jeżeli masz błędy A01 i A02 to będzie do wymiany dehydrator. Co do włącznika na sterowniku to jest on po prostu zepsuty i należy go naprawić lub kupić nowy sterownik kabinowy.
  • Odpowiedz

lucasTBU

2014-01-19, 15:54:26
Nowy użytkownik
dzieki koledzy za podpowiedzi , musze sie wybrac do jakiegos fachowca .Mieszkam w okolicach Buska Zdroju znacie moze kogos godnego polecenia ???? wiecie moze jak sprawdzic ten elektrozawór ,klika jak sie mu da prad 12v???
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-01-19, 19:03:38
Użytkownik
Wpadnij do mnie na serwis (Warszawa) na pewno pomogę Smile .
Autoryzowany Partner CARRIER
  • Odpowiedz

lucasTBU

2014-01-21, 19:34:00
Nowy użytkownik
dzieki jak tylko bede sie wybierał w tamta strone dam znac .
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-14, 20:17:56
Top użytkownik
Pit Stop Serwis napisał(a):Wpadnij do mnie na serwis (Warszawa) na pewno pomogę Smile .
Wymienimy wszystko i powinno działać?
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-02-15, 16:46:03
Użytkownik
klimatolog napisał(a):
Pit Stop Serwis napisał(a):Wpadnij do mnie na serwis (Warszawa) na pewno pomogę Smile .
Nie wiem jakie masz doświadczenie, ale nie możesz wszystkich porównywać do swoich doświadczeń, specu Big Grin .
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-15, 17:06:28
Top użytkownik
Pit Stop Serwis napisał(a):
klimatolog napisał(a):
Nie wiem jakie masz doświadczenie, ale nie możesz wszystkich porównywać do swoich doświadczeń, specu Big Grin .
Jak klika nie oznacza że sprawny.Jeśli sprawny do sprawdzenia filtr który moim zdaniem nie powinien posiadać różnicy ciśnień przed i za filtrem większej niż 0,75-bar.To moje doświadczenie i proszę go nie krytykować do momentu wyciągnięcia własnych wniosków w diagnozowaniu urządzeń chłodniczych.
  • Odpowiedz

kalamaczugo

2014-02-18, 11:12:58
Nowy użytkownik
Witam, podlaczam sie pod temat. szukam kogos kto podejmie sie naprawy xariosa 300 , nieszczesliwie zawadzilem nim o dach polamana obudowa i chyba wentylator tyle widac z wierzchu . nie zalancza sie. najlepiej plonsk-warszawa lub okolice ciechanowa
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-02-18, 15:18:57
Użytkownik
kalamaczugo napisał(a):Witam, podlaczam sie pod temat. szukam kogos kto podejmie sie naprawy xariosa 300 , nieszczesliwie zawadzilem nim o dach polamana obudowa i chyba wentylator tyle widac z wierzchu . nie zalancza sie. najlepiej plonsk-warszawa lub okolice ciechanowa
Zadzwoń pod nr 507 802 543 Warszawa.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-18, 19:40:31
Top użytkownik
Shitashii napisał(a):
klimatolog napisał(a):Do sprawdzenia elektrozawór
Ta, i ciśnienie w kołach...
Nie w kołach tylko w układzie chłodniczym.W okienku widać czynnik.Może spompowany?Uszkodzeniem zaworu elektromagnetycznego?A może wilgocią zawartą w układzie.Gdyby była to kwestia wentylatora to zapewne alarm był by dedykowany dla wysokiego ciśnienia a wziernik pokazywał by nie skroplony czynnik chłodniczy.To odnośnie przypadku zakładającego wątek w temacie.Odnośnie uderzenia to prawdopodobnie uszkodzony skraplacz lub wentylator.Być może jedno i drugie.Do tego mogą dojść wiązki sterownicze i płyta sterująca całym układem.Jako kierowca wchodząc na pakę i idąc do chłodnicy to po lewej stronie masz zawór serwisowy.Odkręcając nakrętkę i naciskając na wentyl możesz z pewnym prawdopodobieństwem stwierdzić czy chodzi o nieszczelność elementu którym zachaczyłeś o daszek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-18, 20:11:38 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-02-20, 06:39:45
Moderator
klimatolog napisał(a):(...) Odkręcając nakrętkę i naciskając na wentyl możesz z pewnym prawdopodobieństwem stwierdzić czy chodzi o nieszczelność elementu którym zachaczyłeś o daszek.
Niby tak, ale nie wolno wypuszczać czynnika do atmosfery! Żadnej ilości.
  • Odpowiedz

kalamaczugo

2014-02-20, 19:07:44
Nowy użytkownik
No i sprawa zalatwiona dzieki Panu Jackowi z Pit Stop Service. co prawda jechalem z przeswiadczeniem ze to typowy forumowy magik-bajkopisarz, ale nie bez zbednego gadania,w trzy godzinki samochod do odbioru, bez generowania zbedych kosztow, mimo ze sklep z czesciami obok. poklepal, poprostowal, skleil obudowe i tak wcale duzo nie skasowal. co do bledu A02 u mnie wentylator lapal zwisy, ale przeczyszczony i jest ok.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa