Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

potrzebuję rejestratora temp i wilgoci, propozycje ?

16 Odpowiedzi, 13504 Wyświetleń

irroda

2014-02-27, 23:02:36
Zaawansowany użytkownik
muszę zarejestrować temp i wilgotność w pomieszczeniu przez ok 48 h, z odczytem co kilkanaście minut,
znalazłem sobie takie coś :

http://www.testo.com.pl/produkt/0572+175...ilgotnosci

może ktoś użytkuje inny sprzęt i może polecić ?
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-02-28, 00:57:52
Moderator
Ja mam CEM DT-172 (taki jak tu: http://allegro.pl/rejestrator-temperatur...60005.html ) . Częstotliwość próbkowania ustawia się w programie na PC, później się to zczytuje, robi wykres, można do excela itp. Można ustawić alarmy niskiej i wysokiej temp. Użyłem go ze dwa - trzy razy do rejestrowania, a tak to pracuje w domu jako termometr. A, dość wolno reaguje na zmiany temperatury, ale to może być jego zaletą.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-02-28, 20:51:25
Top użytkownik
Linki nie pomagają.A raczej tworzą strukturę niechcianej reklamy.Moderator takiego forum powinien znać zasady aby nie reklamować mając na uwadze dobro forum.A użytkownik irroda z takim bagażem doświadczenia nie powinien pytać o banany.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-03-01, 21:12:40
Moderator
klimatolog napisał(a):Linki nie pomagają.A raczej tworzą strukturę niechcianej reklamy.Moderator takiego forum powinien znać zasady aby nie reklamować mając na uwadze dobro forum.A użytkownik irroda z takim bagażem doświadczenia nie powinien pytać o banany.
Człowieku! Czy Ty choć raz możesz rzetelnie odpowiedzieć na pytanie zamiast wylewać swe żale? Gorzkie. Nie jesteś w temacie, to nie pisz! Nie masz obowiązku pisania w każdym dziale i temacie.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-02, 17:57:35
Top użytkownik
Czyżby nie jasno się wypowiedziałem na temat reklamy?
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-03-02, 19:36:10
Moderator
klimatolog napisał(a):Czyżby nie jasno się wypowiedziałem na temat reklamy?
Ale to nie jest wątek na temat reklamy, tylko rejestratora. Taki "mundry" a nie widzi różnicy. Czy Ty jesteś taki tępy, że nie widzisz tego co Ci wszyscy zarzucają? Nie potrafisz dać odpowiedzi na stawiane pytania tylko mącisz. Wszędzie się wypowiadasz, zgrywasz znawcę, ale przeważnie lejesz wodę. Ogarnij się, bo na razie stałeś się pośmiewiskiem, a nie wzorem.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-02, 19:52:42
Top użytkownik
Shitashii napisał(a):
klimatolog napisał(a):Czyżby nie jasno się wypowiedziałem na temat reklamy?
Ale to nie jest wątek na temat reklamy, tylko rejestratora. Taki "mundry" a nie widzi różnicy. Czy Ty jesteś taki tępy, że nie widzisz tego co Ci wszyscy zarzucają? Nie potrafisz dać odpowiedzi na stawiane pytania tylko mącisz. Wszędzie się wypowiadasz, zgrywasz znawcę, ale przeważnie lejesz wodę. Ogarnij się, bo na razie stałeś się pośmiewiskiem, a nie wzorem.
Ogarniam się Moderatorze.A ty?Ja jako zwykły uczestnik forum mam prawo wypisywać bzdury.Niestety ty jako moderator powinneś ważyć słowa.
  • Odpowiedz

coldtherm

2014-03-02, 20:31:20
Użytkownik
polecam produkt mikstera
  • Odpowiedz

coldtherm

2014-03-02, 20:35:19
Użytkownik
dla bardziej wymagajcych simex
mam rejestrator testo dla serwisu ale dla instalacji stacjonarnych polecam rozwizania po kablu na pc
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-02, 20:55:30
Top użytkownik
Mikster polecam również.Nawet jest program symulacyjny na ich stronie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-03-02, 20:58:26 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

irroda

2014-03-04, 12:14:48
Zaawansowany użytkownik
Ja nie znam wszystkich produktów na rynku, a zapytanie na forum daje mi możliwość ocenienia produktu, bo ktoś go już używa. Kupić miernik za 1000 i nie być z niego zadowolonym to nie sztuka. Wypowiedź shitashii - jest dla mnie pomocna, znam produkt i cene i wiem, że wolno reaguje na zmiany temp. A ty Panie klimatolog nie wnosisz nic, poza pierdami, ewentualnie przyczepianiem się do kogoś, kto faktycznie stara się podpowiedzieć. Ciekaw jestem kto Ci płaci i ile, pewnie właściciel forum klimat... .pl, chyba, że jesteś na tyle głupi, że ten ferment robisz za darmo na ich prośbę, możesz rozwinąć zagadnienie ?.
Prośba do klimatologa - nie wypowiadaj się w żadnym moim następnym temacie, będę bardzo wdzięczny, chyba, że mnie zaskoczysz i odpowiedź będzie merytoryczna.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-04, 17:03:26
Top użytkownik
irroda napisał(a):Ja nie znam wszystkich produktów na rynku, a zapytanie na forum daje mi możliwość ocenienia produktu, bo ktoś go już używa. Kupić miernik za 1000 i nie być z niego zadowolonym to nie sztuka. Wypowiedź shitashii - jest dla mnie pomocna, znam produkt i cene i wiem, że wolno reaguje na zmiany temp. A ty Panie klimatolog nie wnosisz nic, poza pierdami, ewentualnie przyczepianiem się do kogoś, kto faktycznie stara się podpowiedzieć. Ciekaw jestem kto Ci płaci i ile, pewnie właściciel forum klimat... .pl, chyba, że jesteś na tyle głupi, że ten ferment robisz za darmo na ich prośbę, możesz rozwinąć zagadnienie ?.
Prośba do klimatologa - nie wypowiadaj się w żadnym moim następnym temacie, będę bardzo wdzięczny, chyba, że mnie zaskoczysz i odpowiedź będzie merytoryczna.
merytoryczna jest w poście 10-tym.
  • Odpowiedz

irroda

2014-03-05, 22:40:52
Zaawansowany użytkownik
merytoryczny to jest post 8 pisany przez coldtherm, post 10 to bezwartościowa kopia postu 8, czyli pierdy
  • Odpowiedz

torfbud

2014-10-03, 08:30:55
Nowy użytkownik
Witam,
polecam miniaturowy rejestrator temperatury i wilgotności [reklama]
  • Odpowiedz

obser

2014-10-03, 14:05:40
Top użytkownik
Wisz w nasz największy portal aukcyjny: Rejestrator temperatury i wilgotności z wyświetlaczem LCD,ja używam tego 250 zł i podobnego tylko temperatura.Możesz go nastawić nawet na rok,ustawiasz kompem częstość próbkowania,a rok to wyrzymałość baterii.Znajdź ich stronę internetową (nietrudno) i dowiesz się wszystkiego
  • Odpowiedz

Amfan

2014-10-08, 14:16:06
Top użytkownik
Kimo jest coool
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa