jakie popwinny byc prawidlowe cisnienia w klimatyzacji w samochodzie?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klima jakie cisnienia maja byc
21 Odpowiedzi, 21063 Wyświetleń|
Dolne 1.6-3.5 a górne od 9 nawet do 22 bar
Dolne 1,5-3 górne 12-17 a środkowe ile? ma wynosić
No to jesli są one ok to czemu klima tak słabo działa? Temp nadmuchu 9st miałem 700g nabiłem 900g i dziala tak samo
A po co Ci środkowe ciśnienie?
Autoklima Webasto
bo tam tez środkowe jest od czego ono jest?
7,5 niskie 1,5-3 wysokie 12-17 na kratce 10st tylko Czemu tak słabo? w sprawnej klimie ile mozna max schłodzic wnętrze gdy na dworzu jest 30st? okular766 napisał(a):na kratce 10st tylko To jest słabo ? nie sądzę.
radek podał podstawowe ciśnienia, a ty podaj jakie auto raz 700 potem 900 dla niektórych układów taka różnica to klęska.
Panowie nie wiecie jakie auto.Przecież volvo
Okular jest znany z takich pytan. Zastanawia mnie tylko czy to uzytkownik czy wulkanizator. Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz.
no ok ale przy 30st to do ile max mozna schlodzic wnętrze?
w tv mówią zeby nie ustawiac np 10-15st mniej ale poprostu tak sie nie da u mnie góra to 5st i nie ma bada aby dalo sie uzyskac temp 20st przy 30 na zewnątrz Haurox91 napisał(a):Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz.Hmm środkowe ciśnienie nie wskazuje na zabrudzony parownik.
Autoklima Webasto
no to pomoze mi to ktos?
to co ciśneinia są ok? dmucha mocno ale slabo tz nie leci jakos bardzo zimne nie ma szans zchłodzic wnetrza np 10st mniej a nawet 5st mniej
no to pomoze mi to ktos?
to co ciśneinia są ok? dmucha mocno ale slabo tz nie leci jakos bardzo zimne nie ma szans zchłodzic wnetrza np 10st mniej a nawet 5st mniej Tadeusz4321 napisał(a):no to pomoze mi to ktos?A czy wentylator chodzi na duzych obrotach ? Jezeli wentylator chodzi na duzych obrotach ,temperatura powietrza wylatujacego z kratki wynosi 10 stopni C ,i nie daje sie zchlodzic wnetrza to jedyne co mi przychodzi na mysl to zamknij okna ![]() Albo wymien filtr powietrza wentylacji ,bo jest tak zapchany ze nie ma odpowiedniego przeplywu.
Przeciez ja nie mam f. pyłkowego wcale.
Wentylatory chodzą na max obrotach. Na kratce jest ok 8-10St Piszę tylko że nie ma szans schłodzić wnętrze o 10st mniej niz na zewnątrz. A media lansują aby za bardzo nie schładzać się, ale jak jak u mnie to po prostu niemozliwe Haurox91 napisał(a):Wyczysc chłopie w koncu ten parownik a nie gitare na forum zawracasz.I tego sie trzymaj. A jak juz wyczyscisz i zadziala to zaloz filter by nie robic tego ponownie.
spoko rozumiem ale trzeba cos przerobic bo tam producent filtra nie przewidzial nie wiem czy wiesz
A osuszacz to za co odpowiada? Pisza ze powinno sie go co 2-5lat wymieniac, a u mnie on ma 18lat już. On tez odpowiata za chlodzenie?
Jezeli masz 10 st C na wylocie to uklad chlodniczy jest sprawny , a problem jest w zbyt malym przeplywie powietrza przez parownik.
Wiec nie psuj tego co dziala (watek o osuszaczu) ,a zajmij sie tym z czym sa problemy (wentylator nawiewu ,nieszczelna obudowa ,nie dzialajace/zamkniete przepustnice powietrza ,zapchany parownik.
ale na 5 mocno dmucha ze az chce głowe urwać
Ja jakoś ustawiam sobie na wylocie 17C na pierwszy bieg i mi to wystarczy a w trasie to jest aż za zimno. Więc nie rozumiem tego że przy 10C jest za mało, może po prostu zamknij szyby.
Zamykam kolego szyby.
![]() Ja jak jeszcze nie miałem auta z klimą to myslalem ze dam przy 30st na 1 klimę i będzie we wnętrzu z 16C i ze bede musial co chwile ją wyłaczac albo nawet ogrzewanie wlaczac aby podwyższyc temp. Ale naprawde jest calkiem inaczej ten chlodek co wylatuje z nawiewu nie warty jest zachodu, tz spalanie 20 procent wieksze z 9-10 wchodzi na 11,5-13l gaz, mocy o wiele mniej jakby sie przyczepe wielką ciągnęło, i co chwile ten kompresor sie wlacza i wylacza deneruwujące oraz wiatrak sie wlaczają 1 i 2 wiec halasuje a chlodek slabawy. Wg temometru z nawiewu leci temp nawet 7,5-8 do jakis 10-12c zalezy czy w cieniu/sloncu i jakim termometrem ale we wnętrzu na żadnym termometrze temp nie spada do ponizej 30st w słońcu a w cieniu max to 20-23C jakies Tak jak mówiłem ustawie nawiewy na twarz na 1-2 to jest ok, ale jak nie wieją prosto w twarz to trzeba je ustawic na maxa aby cos bylo czuc cos jest nie tak bo jak otworze szyby jest o wiele przyjemniej, chłodniej i powietrze o wiele bardziej przyjemne do oddychania tz w przeciągu czuje sie lepiej niz jak zamykam szyby i jade na klimie a od czego jest to środkowe ciśnienie? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
środkowe ciśnienie nie wskazuje na zabrudzony parownik.