witam
proszę o pomoc bo walczę już od wczoraj. system wygląda tak:
- multisymultaniczne komplety Fujitsu: AUYG...LVLB x2 z dedykowanym agregatem
- piloty bezprzewodowe
- okablowane zgodnie z instrukcją tj. 1,2 zasilanie do obu urządzeń wewnętrznych, 3 komunikacja tylko do kasety "master"
- oba urządzenia w jednej grupie (funkcja 02), z przydziałem master-slave (funkcja 51)
jak wygląda praca:
- każdą kasetę trzeba uruchomić oddzielnie
- startuje tylko slave, po ok. minucie się wyłącza
- slave - pojawia się błąd czujki temperatury sprężarki
- master - pojawia się błąd wydajności jednostek
- w momencie kiedy slave jest wyłączony, master pracuje bez błędu...
- do momentu dopóki nie ustawiłem funkcji 51 i 02, kasety trzeba było również uruchamiać oddzielnie, pracował tylko master a slave wywalał błąd komunikacji
przyznam że pomysłów mi już brak, bo mam 7 takich kompletów i wszystkie pracują/nie pracują tak samo. czy ma ktoś może jakiś pomysł..? bo w poniedziałek mam oddać układy do użytkowania...
pozdrawiam
tomek
ps. jako że piloty są bezprzewodowe to spiąłem wejścia na pilota przewodowego (3x1) w tej chwili kasety startują razem, no ale błąd czujki sprężarki i inne zachowania pozostały...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-03-28, 18:15:06 przez tomekman.)
proszę o pomoc bo walczę już od wczoraj. system wygląda tak:
- multisymultaniczne komplety Fujitsu: AUYG...LVLB x2 z dedykowanym agregatem
- piloty bezprzewodowe
- okablowane zgodnie z instrukcją tj. 1,2 zasilanie do obu urządzeń wewnętrznych, 3 komunikacja tylko do kasety "master"
- oba urządzenia w jednej grupie (funkcja 02), z przydziałem master-slave (funkcja 51)
jak wygląda praca:
- każdą kasetę trzeba uruchomić oddzielnie
- startuje tylko slave, po ok. minucie się wyłącza
- slave - pojawia się błąd czujki temperatury sprężarki
- master - pojawia się błąd wydajności jednostek
- w momencie kiedy slave jest wyłączony, master pracuje bez błędu...
- do momentu dopóki nie ustawiłem funkcji 51 i 02, kasety trzeba było również uruchamiać oddzielnie, pracował tylko master a slave wywalał błąd komunikacji
przyznam że pomysłów mi już brak, bo mam 7 takich kompletów i wszystkie pracują/nie pracują tak samo. czy ma ktoś może jakiś pomysł..? bo w poniedziałek mam oddać układy do użytkowania...
pozdrawiam
tomek
ps. jako że piloty są bezprzewodowe to spiąłem wejścia na pilota przewodowego (3x1) w tej chwili kasety startują razem, no ale błąd czujki sprężarki i inne zachowania pozostały...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY