Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie

14 Odpowiedzi, 11357 Wyświetleń

kamaaa

2008-06-26, 18:08:23
Nowy użytkownik
Mam małe rysy na jednym przyłączu w jednostce wew. i mimo prób z kielichami nadal nie ma szczelności . Czy koniecznie trzeba wymienić takie przyłącze czy np. da się to jakoś wypolerować ? Próbował tego ktoś ? Proszę o radę
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mister

2008-06-26, 18:47:02
Zaawansowany użytkownik
chodzi o połączenie skrecane na rurze w splicie ? jesli tak to co za problem obciąć złaczke i zespawać rury ?
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-26, 19:49:43
Zaawansowany użytkownik
wspawać albo polerować innej metody nie ma
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-26, 19:57:16
Użytkownik
najszybciej spawanie
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-27, 06:24:03
Użytkownik
Panowie jest jeszcze pasta do uszczelniania posmaruj na zaworach tylko nie za dużo i trzeba uważać żeby do środka nie wpadło bo jak zaschnie to może kapilarę zapchać . tylko cholera zapomiałem jaka nazwa tej pasy bo dawno jej nie używałem napweno niebieska.
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-27, 20:50:20
Zaawansowany użytkownik
jest taka pasta używam jej ale czy ona doszczelni przylgnie?? smaruje ją do końcówek ale na przylgnie nie stosowałem
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

mister

2008-06-27, 20:53:20
Zaawansowany użytkownik
najlepiej skreć na pakuły jak masz problem zeby jedno połaczenie pospawać
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-27, 21:16:30
Zaawansowany użytkownik
pakuły??? jeszcze tego nie próbowałem Smile
  • Odpowiedz

mister

2008-06-27, 21:25:58
Zaawansowany użytkownik
spróbuj koniecznie !!!
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-28, 04:56:08
Użytkownik
na pakuly? dajta spokoj nie robta wiochy!!!! widzialem takie cos raz Pan hydraulik powiedzial ze kielichy nie moga byc szczelne i dal pakule heheheheh
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-28, 05:02:21
Moderator
Mój kolega miał podobną sytuację niedawno tylko przy zewnętrznej , ktośna jakimś placu budowy w trakcie montażu zawadził rusztowaniem i też przerysował końcówki tak ż ebyły nie doszczelnione i tak rozważał żeby dać podkładkę z teflonu ale jak to się skończyło to jeszcze niewiem bo ostatnio go nie widzę , jak coś się dowiem to wam napiszę. To z tym teflonem to możliwe że załatwiło by sprawę. Teflon w taśmie kiedyś miałem i grubości chyba 1 mm a szerokości 5 cm więc wycinakami można taką podkładkę zrobić i powinno to ładnie docisnąć ale sami wiecie jak to jest z freonem może wytrzymać dzień a może wytrzymać sezon
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

kamaaa

2008-06-28, 15:51:06
Nowy użytkownik
Pasta do polerowania metali kolorowych i filc na trzpieniu + wkrętarka i po 15 minutach wszystko ok
Dziękuję za podpowiedzi .
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-28, 23:39:58
Użytkownik
pakuly a to dobre moze jeszcze kropelka do tego i bedzie jak w reklamie 2 w jednym
  • Odpowiedz

heineken72

2008-07-01, 07:52:43
Użytkownik
nie kombinuj ... poukładaj rurę na nowo i spróbuj naciągnąć by było jej cm więcej,
obetnij i na nowo zakilichuj
i bez past bo jak za 3 lata bedziesz robił serwis to .. to bedziesz klął na montażyste Smile
z klimatyzacją ... za pan brat od 1997
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa