Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Daikin FTXN25MB Inverter

6 Odpowiedzi, 4530 Wyświetleń

sarnon

2015-08-10, 16:30:05
Nowy użytkownik
Dzień dobry,

czy klimatyzator Daikin FTXN25MB Inverter wart jest uwagi? Jest to chyba najniższa półka Daikina, więc zastanawiam się czy warto. OD klimatyzacji oczekuję, że będzie dobrze chłodziła (no coś takiego... ) i że będzie możliwie bezawaryjna, a Daikin cieszy się ogólnie dobrą opinią. Czy ktoś z Państwa instalatorów może coś o tym modelu (a w zasadzie całej linii) powiedzieć?

Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-08-11, 13:15:15
Top użytkownik
Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.
Sprzęt dobry produkowany chyba jest nadal przez byłą fabrykę McQuay'a obecnie Daikin'a.
W tej klasie wszystkie klimatyzatory moim zdaniem są i podobne cenowo i podobne jakościowo kup taki który ci się podoba i ten który ma długą gwarancję producenta.

Po za tym kto myśli o montażu jak lato w pełni ? Przespałeś wiosnę ? (teraz czasu nikt nie ma i cena x 2)
Czy myślałeś że w naszej strefie klimatycznej lata nigdy nie będzie Tongue :lol:
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

sarnon

2015-08-11, 18:58:05
Nowy użytkownik
DBKlima napisał(a):Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.
Sprzęt dobry produkowany chyba jest nadal przez byłą fabrykę McQuay'a obecnie Daikin'a.
W tej klasie wszystkie klimatyzatory moim zdaniem są i podobne cenowo i podobne jakościowo kup taki który ci się podoba i ten który ma długą gwarancję producenta.

Po za tym kto myśli o montażu jak lato w pełni ? Przespałeś wiosnę ? (teraz czasu nikt nie ma i cena x 2)
Czy myślałeś że w naszej strefie klimatycznej lata nigdy nie będzie Tongue :lol:

Dzięki za odpowiedź Smile Co do domniemań, że coś przespałem, coś myślałem i coś kupuję na już-już, to dementuję Smile O montażu jak lato w pełni myśli ktoś, kto lubi mieć coś zaplanowane z wyprzedzeniem Smile Te upały są mi na rękę właśnie dlatego, że ludzie na gwałt kupują i montują, więc firmy dystrybucyjno - monterskie zamawiają jak szalone. Dużo sprzętu będzie pewnie zalegać jesienią/wiosną, więc będzie w czym wybierać na promocjach. A dowiaduję się zawczasu, bo lubięSmile

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

popeye

2015-08-11, 20:10:54
Użytkownik
sarnon napisał(a):
DBKlima napisał(a):Jest to najtańsza jednostka Daikin "easy inverter" moim zdaniem ta sam klasa co Gree i Midea.

Dzięki za odpowiedź Smile Co do domniemań, że coś przespałem, coś myślałem i coś kupuję na już-już, to dementuję Smile O montażu jak lato w pełni myśli ktoś, kto lubi mieć coś zaplanowane z wyprzedzeniem Smile Te upały są mi na rękę właśnie dlatego, że ludzie na gwałt kupują i montują, więc firmy dystrybucyjno - monterskie zamawiają jak szalone. Dużo sprzętu będzie pewnie zalegać jesienią/wiosną, więc będzie w czym wybierać na promocjach. A dowiaduję się zawczasu, bo lubięSmile

Pozdrawiam

moim skromnym zdaniem to ceny po takim sezonie pójdą ostro w górę
  • Odpowiedz

sarnon

2015-08-11, 20:18:00
Nowy użytkownik
popeye napisał(a):
sarnon napisał(a):

Pozdrawiam

moim skromnym zdaniem to ceny po takim sezonie pójdą ostro w górę

Ludzie przed zimą zaczną ostro wydawać pieniądze na klimatyzację... Bogata ta nasza Polska! Wink
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-08-12, 07:28:33
Top użytkownik
Jak dla mnie to wszystko idzie w stronę podwyżek na pewno jeśli chodzi o montaż. Nie mamy od roku dnia przestoju i niektórych produktów już w tym roku na sezon letni nie będzie. Przenośne poszły wszystkie jakie zakontraktowaliśmy praktycznie wszystkie z przeznaczeniem na domki letniskowe (emeryci się chłodzą) Cool
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa