Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka w samochodzie.

4 Odpowiedzi, 5184 Wyświetleń

wilun-76

2006-07-07, 21:21:19
Nowy użytkownik
Witam. Mam Hondę Accord z 1994 roku dwa dni temu byłem w serwisie na sprawdzeniu klimatyzacji. Sprężarka włączała się i po kilku chwilach wyłączała i tak cały czs, mimo że leciało chłodne powietrze. Po sprawdzeniu okazało się, że brakowało 420 gram środka. Po nabiciu i uruchomieniu klimy przez 10 minut sprężarka nie wyłączyła się a temperatura z nawiewu wynosiła 6,8 C. Więc stwierdzono, że jest ok. Skasowali później kasę i dowidzenia. Niestety dzieje się to samo, mimo że układ jest szczelny i nie ma żadnych wycieków.
Mam pytanie i prosbę o odpowiedź. :?:
Czy sprężarka powinna działać cały czas czy się wyłączać a jeśli tak to jak często i co ewentualnie jest przyczyną?
  • Odpowiedz

masteq

2006-07-28, 15:52:16
Nowy użytkownik
Nie jestem pewnien ale moze trzeba wymienic osuszacz czy jak to tam sie fachowo nazywa.
  • Odpowiedz

bodzio

2006-08-13, 17:48:27
Zaawansowany użytkownik
Jak się wyłancza i leci zimno to jest ok.
A ile czasu chodzi to zalezy od obrotów.
Im wiEcej tym krócej chodzi.
A jeśli znowu chodzi tak krótko jak przed napełnieniem to raczej jest nieszczelna i wyłancza ją presostat niskiego ciśnienia.
  • Odpowiedz

krisgt2

2007-03-04, 16:37:32
Nowy użytkownik
Witam.

Pytanko mam odnosnie sprezarki do Audi a6 rok 1995. Klim nie dziala i kilka osob ktore na tym sie znaja powiedzialy ze sprezarka jest zepsuta. Moze ktos wie czy warto kupywac uzywana moze te stara regenerowac badz tylko zakladac nowe. Moze macie namiary gdzie i jak mozna najtaniej taka czesc nabyc-zregenerowac?

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa