Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gree - zasilanie

10 Odpowiedzi, 6934 Wyświetleń

aras

2016-09-10, 20:27:53
Użytkownik
Panowie, czy ktoś zetknął się z sytuacją , że otwiera pudełko z parownikiem , i oczom ukazuje się kabel z wtyczką do zasilania ?!?! Myślałem że to już nigdzie nie zdarza się, a standardem jest zasilanie agregatu Poza tym jak mam to zamontować ?, kto chce jednostkę wewnętrzną z dyndającym kablem do gniazdka. Model 2016 Gree silver mirror 09.
Bardzo proszę o merytoryczne odpowiedzi od montujących Gree.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-09-11, 07:42:15
Zaawansowany użytkownik
SounierDuval tak ma. Ja wypinam kabel z zasilania i robię standardowe podejście. Niestety zdarza się że ludzie lubią tak. Ostatnio nawet gość podpiął sobie pod pomarańczowy kabel ogrodniczy. Najlepsze jest to że kabla jest może metr a wtyczka z pomarańczowym kablem ogrodniczym wisi na środku ściany ot taka ozdoba Big Grin Może to taka wizja PATRZ CO MAM NA ŚCIANIE Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-11, 07:47:38 przez Bolas.)
  • Odpowiedz

mg

2016-09-11, 09:00:12
Top użytkownik
,,silver mirror 09'' Bardziej ta nazwa pasuje do chigo.
  • Odpowiedz

majki

2016-09-11, 13:12:13
Użytkownik
jak już to COZY MIRROR
  • Odpowiedz

mateusszzzz

2016-09-11, 13:48:50
Nowy użytkownik
zeby to miało jakiś wyglad to robie zawsze złączke pod klima i nic nie widac. Wtyczke ucinam i tyle
  • Odpowiedz

obser

2016-09-12, 10:55:29
Top użytkownik
Wypnij kable,a podłącz zewnętzrną jednostkę.Nieraz zasilenie kablem z wtyczką jest najrozsądniejszym rozwiązaniem, jak jest zagmatwana elektryka,łapiesz prąd nie wiadomo z jakiego obwodu i przy serwisie masz pewność odcięcia prądu.Spotkasz mieszkanie że cała elektryka na jedym bezpieczniku,podłączysz na sztywno,będzie zwarcie w klimie i dopiero Meksyk.Super rozwiązanie "do zimnego resetu".Nie zawsz jest przejrzysta instalacja,choć zawsze staramy zasilić jz, bo po co przekazywać prąd na sprężarkę i wenylator j.z w instalacji naszej.Kiedyś wyczka z jw. była standardem.Wiemy jak ma być podłączone,ale praktyka nieraz jest inna.W piątek miałem spotkanie na budowie,objaśniłem elektrykowi gdzie i jakie musi podać zasilania,jakimi esami w tablicy ma zabezpieczyć i opisać.Ale to sporadyczne roboty.W PRL mieszkaniu możesz się spodziewać wszystkiego i wtedy taka wtyczka jest najlepsza,jak dobrze schowasz gniazdko,to jest to prawie niewidoczne w większości wypadków.
  • Odpowiedz

aras

2016-09-12, 14:33:09
Użytkownik
Obser, dzięki za rady, to jest inteligentny dom, i nie ma możliwości skąd wziąć niesterowane gniazdka, wszystkie mają jakieś funkcje. A zasilanie zostało przygotowane pod skraplacz. doopa i tyle.
Dziś dzwoniłem do Free i potwierdzili że silver mirror (tak właśnie się nazywa ) to jedyny model z zasilaniem j.w .
  • Odpowiedz

MarioO

2016-09-12, 17:54:35
Zaawansowany użytkownik
aras napisał(a):A zasilanie zostało przygotowane pod skraplacz. doopa i tyle.
To wypuść zasilanie razem ze sterowaniem na zewnątrz
  • Odpowiedz

hdtv

2016-09-13, 11:12:53
Użytkownik
Bolas napisał(a):To wypuść zasilanie razem ze sterowaniem na zewnątrz
ale nie jest powiedziane że to zadziała chyba (nie jestem fachowcem wiec na 100% nie będę się upierał) - ostatnio zakładałem Panasonic CS-RE9JKX-1/CU-RE9JKX-1 i tam również j.w ma kabel do zasilania - ja mimo wszystko zasilanie dałem do j.z i dupa - kompresor się nie uruchamiał choć w j.w wentyl sie załączał ale pikały błędy i lipa. Dopiero jak przeciągnąłem zasilanie tak ja w d.s do j.w to poszło. Też chciałem ominąć wtyczkę w j.w bo trochę lipnie te kable zwisające wyglądają ale tu się nie dało.
  • Odpowiedz

frost-ch

2016-09-13, 15:53:22
Zaawansowany użytkownik
Wtyczka na kablu !!!!! dobrze że nie dali kostki przyłączeniowej bo trzeba by wzywać serwis ( z Chin) do czego to wszystko zmierza :/
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa