Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej?

13 Odpowiedzi, 10856 Wyświetleń

zbyszek5

2008-08-10, 02:40:19
Nowy użytkownik
Bardzo prosze o porade.
Jakie urzadzenie klimatyzacyjne mozna zainstalowac w pomieszczeniu bez okien a tylko z mala klatka wentylacyja(parter w 4 pietrowym biurowcu)?
nie ma zadnej mozliwosci zainstalowania czegokolwiek na zewnatrz tego pokoju.
Czy odprowadzenie ciepla i wilgoci do klatki wentylacyjne(jest w gornym rogu pokoju)
jest mozliwe, jesli tak to czy nie bedzie to mialo wplywu na temperature w pomieszczeniach powyzej mnie w tym pionie?
Z gory dziekuje za porady i opinie.
  • Odpowiedz

mister

2008-08-11, 08:38:14
Zaawansowany użytkownik
cicho bo jeszcze wróci.
  • Odpowiedz

paw69

2008-08-11, 14:23:53
Nowy użytkownik
witam.od dluszego czasu przegladam to forum i chyba wiem o kogo chodzi.wcale sie jemu nie dziwie ze sie nie pokazuje.po tych atakach na jego osobe ze strony innych kolegow.ale jako nieliczny na forum udzielal konkretnych odpowiedzi i nie glebowal nowicjuszy za brak wiedzy jak to czynio niektozy.
  • Odpowiedz

byniom

2008-08-11, 15:49:12
Moderator
Może odbiegnę trochę od tematu ale też to zauważyłem że nie warto jest się tu udzielać bo za chwilę znajdują się wszechwiedzący i dołują innych zamiast wytłumaczyć jeżeli posiadają bardziej konkretne informacje . Wydaje mi się że to forum będzie niedługo takie jak inne tego typu "tylko dla fachowców" i ludzie z małym doświadczeniem niewiele się tu dowiedzą . Narazie przestałem się udzielać żeby nie skończyć jak inni ale z czasem pewnie przestanę tu nawet zaglądać .

Pozdrawiam wszystkich i życze miłego dnia.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

paw69

2008-08-11, 15:55:36
Nowy użytkownik
panowi!!!moze wystarczy troche kultury i szacunku dla siebie.nie odchodzcie z forum!!!!wasze rady sa bardzo cenne.
  • Odpowiedz

paw69

2008-08-11, 16:00:32
Nowy użytkownik
a co do pytania zbyszka,widzilem klimy bez jednostki zewnecznej.dwie dziury w murze i wewnetrzna ale widzialem to tylko w jakims katalogu mo ze ktos to juz montowal.
  • Odpowiedz

maro196

2008-08-12, 10:28:47
Użytkownik
mg zeby na Twoja wiedze mozna bylo liczyc to by spoko bylo... a ty jestes taki tempak ze na maxa..... jakbym mial problem to bym w zyciu nie chcial Twoich rad bo potrafisz sie tylko wymądrzać i wydaje mi sie ze w praktyce gówno potrafisz... jestes z tych co uwazaja sie za ch.j wie co, najwiecej mają do powiedzenia a na ch.j sie nadają jezelii chodzi o jakas rade... moze w praktyce jest inaczej... nie wiem moze nadajesz sie na podawanie kluczy nastawnych hehe tak o tobie mysle. Stefana przynajmniej mozna bylo sie zapytac i uzyskac odpowiedz, przez takich frajerow jak ty to forum schodzi na psy, mam nadzieje ze z takimi fachowcami jak ty i te twoje kolzanki z forum co tylko krytykuja nigdy nie bede musial pracowac, pewnie siedzisz w jakiejs kanciapie i zaraz napiszesz jakiegos gniota jaki to ty fajny jestes jak sie znasz i wogole fachura jestes.... chyba fachowiec od je..nia owiec nara tłumoku
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-08-12, 10:30:45 przez maro196.)
  • Odpowiedz

gadget

2008-08-12, 17:50:20
Zaawansowany użytkownik
Panowie i Panie ( jakies tu widzialem) dajcie spokoj taki tu blogi spokoj teraz . Jest tak jak przedtem . I nikt blotem sie nie rzuca . Ja nikomu zle nie zycze i staram sie pomagac jak cos wiem . Ale zarozumialych ludzi nie lubie . To milego montowania i duzo kasy/klim wszystki zycze .
  • Odpowiedz

gadget

2008-08-12, 18:46:08
Zaawansowany użytkownik
Dzieki za uznanie niestety nie wiem czy na nie zasluguje . Jestem tylko zwyklym monterem od czarnej roboty . A z butla tak jest kazdy sprawdzic moze . Troche moze dziwna metoda , ale z praktyki wzieta . Nie wiem z kim wojowalem z Bodziem czy Awaxem ale na szkolenich w pewnej firmie mowia tak samo jak oni. A kiedy spytalem Pana na szkoleniu o to to najpierw sprawdzilismy a pozniej nie bardzo wiedzial czemu jest inaczej jak w skrypcie ze szkolenia .

Ps rekord byl w domu weselnym wiec mialem dobre zasilanie ( wyzerka ) a klient naciskal na termin i nie marudzil przy wycenie wiec sie "jakos" zrobilo . Na drugi dzien bylo ciezko z kondycja .
  • Odpowiedz

senior

2008-08-12, 19:03:00
Zaawansowany użytkownik
czuły wojtek się przeniósł z onetu na forum klimatyzacja?
  • Odpowiedz

mister

2008-08-12, 19:58:02
Zaawansowany użytkownik
mg_2 napisał(a):
gadget napisał(a):Dzieki za uznanie niestety nie wiem czy na nie zasluguje . Jestem tylko zwyklym monterem od czarnej roboty . A z butla tak jest kazdy sprawdzic moze . Troche moze dziwna metoda , ale z praktyki wzieta . Nie wiem z kim wojowalem z Bodziem czy Awaxem ale na szkolenich w pewnej firmie mowia tak samo jak oni. A kiedy spytalem Pana na szkoleniu o to to najpierw sprawdzilismy a pozniej nie bardzo wiedzial czemu jest inaczej jak w skrypcie ze szkolenia .

Ps rekord byl w domu weselnym wiec mialem dobre zasilanie ( wyzerka ) a klient naciskal na termin i nie marudzil przy wycenie wiec sie "jakos" zrobilo . Na drugi dzien bylo ciezko z kondycja .
wITAM cIEM PONOWMNIE to ja czesio.

Zaslugujesz nie bodz taki skromny.Jeses WIELKI.

Pozdro
Qrwa co to za czub ?????
  • Odpowiedz

maro196

2008-08-12, 21:17:45
Użytkownik
i o to chodzi
  • Odpowiedz

irroda

2008-08-12, 23:30:46
Zaawansowany użytkownik
jeżeli klima musi być bez względu na wszystko można pomyśleć o klimatyzatorze bez jedn zewnętrznej, odprowadzenie ciepła przez kanał, wiemy ile potrzeba powietrza więc coś można policzyć jak to sie ma do średnicy kanału.
do zrobienia
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa