Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG Brzęczy jednostka zewnętrzna - głośna praca

10 Odpowiedzi, 10602 Wyświetleń

dziabaq

2018-04-17, 04:59:38
Gość
Witam,

Nowo zakupione urządzenie LG P12EN, pierwsze uruchomienie grudzień 2017 - pierwsze użytkowanie kwiecień 2018.
Jednostka zewnętrzna mocno hałasuje, po 2min. pracy już solidnie nap.....a.
Gdy złapię blachy rękami jest cicho, ale są wyczuwalne drgania.
Jednostka jest dobrze wypoziomowana i stoi na nóżkach gumowych.

Wstawiam link do nagrania, jak to pracuje. Link przestanie działać po 24h ( niestety )

https://clyp.it/vmrlgafj

Proszę o opinie....
  • Odpowiedz

klimacik

2018-04-17, 06:05:52
Nowy użytkownik
Skoro jest to nowy klimatyzator to masz gwarancję. Wezwij firmę która go montowała do wykrycia usterki.
  • Odpowiedz

dziabaq

2018-04-17, 06:13:23
Nowy użytkownik
Serwis był, rozebrali jednostkę zewnętrzną.....cmokali, cmokali i powiedzieli że w środku jest wszystko OK...
Hałasuje nadal.

Złożyłem kolejną reklamację i na razie cisza.... zero odpowiedzi.
  • Odpowiedz

DBKlima

2018-04-17, 09:42:37
Top użytkownik
Jakie było ciśnienie i jaki pobór prądu podczas uruchomienia ?
Masz protokół z uruchomienia ? Jeśli to był autoryzowany instalator jakiś papier ci wystawił .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

klimacik

2018-04-17, 09:44:30
Nowy użytkownik
Po samym nagraniu nikt ci nic nie powie. Potrzebna wizja lokalna. Pytanie czy to odgłos samej sprężarki czy też jakieś wibracje elementów bo coś jest luźne, niedokręcone itp. Tak czy inaczej potrzebny serwis na miejscu. A tak przy okazji odkąd LG przeniosło produkcję do Turcji to z jakością urządzeń coraz gorzej.
  • Odpowiedz

obser

2018-04-17, 12:22:57
Top użytkownik
O produkcji w Turcji dopiero się dowiedziałem. Co te Turki kombinują. Wzięli się za montowanie LG, a z Gree podpisali olbrzymi kontrakt na dostawę on-off z R22. To nie chcą zakładać tego co produkują?
  • Odpowiedz

mateusz13236

2018-04-17, 20:15:01
Nowy użytkownik
Ten sam model zakładałem ostatnio u siebie i drżał skraplacz wystarczy jakiś naprawdę mały kawałek gumy wetknąć między obudowę a skraplacz i problem znika. Winą jest zbyt luźno zamontowany skraplacz. Taka niedoróbka LG.
  • Odpowiedz

klimacik

2018-04-18, 06:11:52
Nowy użytkownik
obser napisał(a):O produkcji w Turcji dopiero się dowiedziałem. Co te Turki kombinują. Wzięli się za montowanie LG, a z Gree podpisali olbrzymi kontrakt na dostawę on-off z R22. To nie chcą zakładać tego co produkują?

W Rosji cały czas jest używany gaz R12. Na tamtejszym rynku cena po przeliczeniu ok. 130 zł za butlę 10 kg.
  • Odpowiedz

Bolas

2018-04-24, 06:33:43
Zaawansowany użytkownik
Niestety trzeba usterkę znaleźć organoleptycznie. Niedokręcone śruby lub stykające się rurki. Rozebrać jak przestanie brzęczeć to to musi być zdemontowana część. Kiedyś miałem przypadek montażu 4takich samych jednostek obok siebie. 3ciche 4 wyrczała. Rozebrałem okazało się że rurki były zbyt blisko siebie kawałek otuliny kauczukowej załatwił sprawę.
  • Odpowiedz

MarioO

2018-04-27, 08:53:04
Zaawansowany użytkownik
Właśnie miałem przekładkę 6 letniego Sinclaira on/off Po uruchomieniu lekkie zwątpienie.Podchodząc do j.z dopiero na odległość 3m dał się usłyszeć
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa