Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaż klimatyzacji Warszawa - doradztwo oraz wycena

5 Odpowiedzi, 2938 Wyświetleń

spirosun

2018-09-12, 08:41:02
Nowy użytkownik
Witam wszystkich,

chciałbym zainstalować klimatyzację u siebie w salonie.
Powierzchnia 25m2
montaż prosty - na ten samej scianie klimatyzator oraz inwerter na loggi podwieszony - prąd blisko
Myśle ze 2,5kw spokojnie wystarczy.
Klima będzie uzywana tylko do chłodzenia w ciągu największych upałów, myślę że max 2 miesiące w roku po pracy, wiec max 4h dziennie po powrocie z pracy,Salon nagrzewa się do 30stopni, interesuje mnie schłodzenie do 24 stopni,

Mam kilka wymagań:
Musi być względnie cicha
Musi mieć sterowanie z telefonu z każdego miejsca zebym mógł sobie włączyć ją przed przyjazdem z pracy oraz sterować z innego pomieszczenia (pilot nie musi byc wifi)
Musi wyświetlać temperaturę na obudowie.
Chciałbym żeby była możliwie energooszczędna (inwerterowa?) i tania w eksploatacji (filtry, przeglądy, czynnik itp)
Nie mam wymagań co do marki ale nie chce też jakiegoś klocka na ścianie raz aplikacji na telefon z UI jak przed 10 laty.

Budżet w którym chciałbym się zamknąć to 3000zł ale jak będę mógł cos zyskać wartościowego to mogę dopłacić.

Jak ktoś ma jakieś ciekawe pomysły oraz oferty bądź propozycje to proszę o priv lub w wątku Smile
Nie znam się na tym wiec nie chce szukać firm w google/allegro/olx wolałbym kogoś kto to zrobi tak jak ma być.

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-09-12, 11:09:31 przez spirosun.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-09-13, 19:53:45
Moderator
Poszło pw
  • Odpowiedz

Piotr_102

2019-02-10, 10:09:50
Nowy użytkownik
Witam. Z pełnym przekonaniem mogę Tobie polecić firmę [reklama]. działają na terenie Warszawy i okolicach. Sprawdzeni fachowcy o 12 lat w branży. Przyjadą, doradzą, zaprojektują i zamontują. Potem masz u nich serwis. Dowiedz się więcej na [reklama] I masz problem z głowy.
  • Odpowiedz

Haurox91

2019-02-10, 14:12:00
Użytkownik
Fachowa firma musi się reklamować na forum branżowym ?
  • Odpowiedz

DBKlima

2019-02-11, 10:43:34
Top użytkownik
spirosun napisał(a):Witam wszystkich,

chciałbym zainstalować klimatyzację u siebie w salonie.
Powierzchnia 25m2
montaż prosty - na ten samej scianie klimatyzator oraz inwerter na loggi podwieszony - prąd blisko
Myśle ze 2,5kw spokojnie wystarczy.
Klima będzie uzywana tylko do chłodzenia w ciągu największych upałów, myślę że max 2 miesiące w roku po pracy, wiec max 4h dziennie po powrocie z pracy,Salon nagrzewa się do 30stopni, interesuje mnie schłodzenie do 24 stopni,

Mam kilka wymagań:
Musi być względnie cicha
Musi mieć sterowanie z telefonu z każdego miejsca zebym mógł sobie włączyć ją przed przyjazdem z pracy oraz sterować z innego pomieszczenia (pilot nie musi byc wifi)
Musi wyświetlać temperaturę na obudowie.
Chciałbym żeby była możliwie energooszczędna (inwerterowa?) i tania w eksploatacji (filtry, przeglądy, czynnik itp)
Nie mam wymagań co do marki ale nie chce też jakiegoś klocka na ścianie raz aplikacji na telefon z UI jak przed 10 laty.

Budżet w którym chciałbym się zamknąć to 3000zł ale jak będę mógł cos zyskać wartościowego to mogę dopłacić.

Pozdrawiam
Twoje założenia 3000 zł spełnia każdy Chiński producent .
Pozostałe spełniają klimatyzatory 3,5kW od japońskiego producenta i może to być : Panasonic Mitsubishi Fuji Toshiba Daikin .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa