Cześć. Podpowiedzcie czy chłód z klimy oddalonej o 6m (montaż przy suficie na klatce schodowej) od drzwi sypialni wychłodzi właśnie to pomieszczenie. Klima 6,5kW Gree
Na poddaszu znajduje się 3 pokoje 1,2 i 4 a nr 3 to łazienka
Zastanawiam się nad 2 miejscami : najtaniej , najwygodniej propozycja Nr 1
Nr 2 - jeśli nie będzie wyjścia bo zapewne trzeba będzie zastosować pompki na kondens z "środka domu" a nie tylko "przez ścianę" jak na propozycji Nr 1
Najbardziej zależy mi na wychłodzeniu pokoju Nr 2 ( 24m2 sypialnia)
Montaż na klatce schodowej dodatkowo powinno złamać powietrze i na parterze natomiast nad drzwiami propozycja Nr 2 wiem , że da rade z sypialnią ale montaż będzie i droższy i trudniejszy. Sama nie wiem co robić
Wymiary naszkicowanej górnego korytarza 3,5m na 6m
Na poddaszu znajduje się 3 pokoje 1,2 i 4 a nr 3 to łazienka
Zastanawiam się nad 2 miejscami : najtaniej , najwygodniej propozycja Nr 1
Nr 2 - jeśli nie będzie wyjścia bo zapewne trzeba będzie zastosować pompki na kondens z "środka domu" a nie tylko "przez ścianę" jak na propozycji Nr 1
Najbardziej zależy mi na wychłodzeniu pokoju Nr 2 ( 24m2 sypialnia)
Montaż na klatce schodowej dodatkowo powinno złamać powietrze i na parterze natomiast nad drzwiami propozycja Nr 2 wiem , że da rade z sypialnią ale montaż będzie i droższy i trudniejszy. Sama nie wiem co robić
Wymiary naszkicowanej górnego korytarza 3,5m na 6m
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Myślę, że to wyczerpuje temat.
Gdyby przedpokój był generatorem ciepła, a pokoje bez okien to może bym zrozumiał, a tak przechładzać najprawdopodobniej najchłodniejsze pomieszczenie w mieszkaniu, czy domu to nieporozumienie. Najważniejsza jest skasowana kaska