Po wymianie uszkodzonego kompresora przepłukaniu instalacji oraz j. wew. ,późniejszym opróżnienieu układu i napełnieniu czynnikiem (ok. 7 bar) urządzenie mi się załącza jednak ani po stronie ssawnej ani tłocznej nie ma żadnej reakcji (ciśnienia stoją). Wymiana faz nic nie dała. Co może być przyczyną- czy jednostka zewnętrzna przytkana- możliwe że ta kapilara w jednostce.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
problem LG 14kW
20 Odpowiedzi, 16806 Wyświetleń|
stycznik sprężarki trzyma?
Jeżeli to jest sprężarka 3 fazowa to zamień fazy.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
byniom napisał(a):Jeżeli to jest sprężarka 3 fazowa to zamień fazy.na sprężarce
Możesz na głównym ważne żeby zamienić facy ale tylko jeżeli jest to agregat 3 fazowy
trzeba spróbować zmienić i na głównym i na sprężarce bo może czf nie puścić. sprężarka raczej trójfazowa bo to 14kW
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-01, 19:08:50 przez mister.)
ja fazy są pomyleonę to będzie takie same ciśnienie na tłoczeniu i na ssaniu
Przecież pisałem ze zmieniam fazy i wogole to nic nie daje.
jako to nic sie nie dzieje ? załącza się stycznik od sprężarki ? załącza się sprężarka ?
No przeciez nie pisałbym takich rzeczy jesli nie miałbym napiecia na kompresorze. Stycznik cały czas wcisniety. Wymiana faz tj wystarczy wymienic kabel 1 fazy z drugim nic nie pomaga. Podejrzewalem ze to uszkodzony kompresor ale mam go nowego.
mi to wygląda na płyte zaworową
plyta zaworowa to znaczy o co ci dokladnie chodzi moglbys mi to jakos wytlumaczyc
czy ta sprężarka to skroll???????
tak sprezarka scroll ale nie zalalem jej ciecza- powolutku do celu
Miałem kiedyś taki przypadek ze sprężarką w LG. Sprężarka pracowała ale nie podnosiła ciśnień - prąd jej był 4 razy mniejszy niż nominalny.
Powód: uszkodzona mechanicznie. Pomierz jej prądy i porównaj z tabliczką.
ale mam nowy kompresor ja wiem ze jest taki przypadek uszkodzenia mechanicznego nie elektrycznego w którym przypadku wybija bezpieczniki.
a ta nowa spreżarka przyszła zalana olejem?
z klimatyzacją ... za pan brat od 1997
Może zawory zakręcone? Głupie może, ale niektórzy serwisanci zapominają o takich "pierdołach".
Tez posiadam klimatyzator LG i nie mam z nim wiekszego problemu. Może to jakis trefny model, najlepiej sprawcic tą sprężarkę.
Całe szczeście ja nie mam żadnych problemów, ze swoim LG
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY