Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG

8 Odpowiedzi, 8373 Wyświetleń

Morek

2008-10-02, 10:36:22
Nowy użytkownik
2 wątek mojej historii: po wymianie kompresora, opróżniowaniu itp ciśnienia podczas załączenia urządzenia zachowuja sie dziwnie. Na tłoczeniu ciśnienie schodzi do zera na ssaniu spada do 1- 0.5 bar aż po jakims czasie cisnienie skacze do 2 barów i pozniej znowu sytuacja sie powtarza. To ze skacze to efekt bajpasu który co jakis czas puszcza. Napewno nie mam powietrza w instalacji bo powtarzałem czynnosc zw z opróżnieniem. Zwracam uwage na to iz instalacja nie została do konca uzupełniona czynnikiem- chcialem ja później uzupelnic na manometry i cęgi. Zaznaczam ze ta sytuacja mnie dziwi bo miesiąc wczsniej wyminialem w tym urzadzeniu juz kompresor. Chyba sie zajechal- ale wtedy jak go wyminialem wszystko poszlo gladko i sprawnie. Doszly mnie sluchy ze moze to byc spowdowane zatkana jednostka wewnetrzna tzn kapilara zaszla syfem.
  • Odpowiedz

mister

2008-10-02, 14:00:44
Zaawansowany użytkownik
skąd się bierze ciśnienie na ssaniu większe jak na tłoczeniu ?
  • Odpowiedz

Remik

2008-10-02, 14:56:01
Zaawansowany użytkownik
Miałem przypadek z takimi objawami.
Układ kiedyś nałykał się powietrza co spowodowało zamarzanie filtra- odwadniacza
Próżniowanie układu nie dawało rezultatów.Puki co klima oczekuje na nowy filtr ale mam wątpliwości czy ten zabieg wystarczy, sądzę że olej jest zawilgocony a nie bardzo wiem jak wymienić olej w takiej sprężarce.
MOŻE KOLEDZY COŚ DORADZĄ.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2008-10-02, 16:14:17
Moderator
Kapilara powinna być w jednostce zewnętrznej a jak mierzysz ciśnienie na tłoczeniu to i tak pokazuje już za kapilarą jeżeli mówimy o splicie LG .Skoro była zajechana sprężarka (spalona) to syf się dostał na kapilarę i trzeba ją wyczyścić tak samo jak cały układ.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

heineken72

2008-10-03, 23:35:41
Użytkownik
byniom wydaje mi się że to syf krązy w układzie i zapycha kapilare. Montowałem LG kiedyś ale nie wiem gdzie maja kapilary. Uruchom na grzaniu jak bedzie chodzić oki to może problem brudnego układu, bo cisnienie przepcha kapilare w drugą stronę.
Moze po wyminianie kompresora ew. nagar po spawaniu nie poszedł na filtr.
z klimatyzacją ... za pan brat od 1997
  • Odpowiedz

byniom

2008-10-04, 06:02:57
Moderator
KApilara jest zazwyczaj w jednostce zewnętrznej przy skraplaczu.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

mn27

2008-10-04, 09:05:22
Zaawansowany użytkownik
witam a przypadkiem nie pomyliłeś przewodów jak wymieniałeś sprężarke ssanie z tłoczeniem.albo jak masz podobne ciśnienia na ssani i tłoczenie spręzarka uszkodzona silnik pracuje a nie ssie ani nie tłoczy
  • Odpowiedz

mariano

2008-10-09, 18:20:10
Nowy użytkownik
To by sprężarka większy chyba prąd pobierała. Ostatnio miałem podobnie... kręciła ale brała 60A!!!! Rury były zagięte i dlatego się ugotowała.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa