Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja kanałowa Hisense i problem z wifi

2 Odpowiedzi, 1762 Wyświetleń

karol.k

2024-07-29, 12:29:13
Nowy użytkownik
Jestem nowym użytkownikiem klimatyzacji kanałowej Hisense ze sterownikiem yxe-c01u1(e) i podłączonym modułem aeh-w4g2. 

Niestety mam problem z konfiguracją WiFi. Nie wyszukuje mi sieci HIS..... czy to trzeba wyklikać jakąś kombinację klawiszy na sterowniku żeby uruchomić moduł czy jak to zrobić?
  • Odpowiedz

tomy9891

2024-11-11, 14:24:18
Nowy użytkownik
(2024-07-29, 12:29:13)karol.k napisał(a): Jestem nowym użytkownikiem klimatyzacji kanałowej Hisense ze sterownikiem yxe-c01u1(e) i podłączonym modułem aeh-w4g2. 

Niestety mam problem z konfiguracją WiFi. Nie wyszukuje mi sieci HIS..... czy to trzeba wyklikać jakąś kombinację klawiszy na sterowniku żeby uruchomić moduł czy jak to zrobić?

Wiatm serdecznie.

Mam ten sam problem. Czy nawiązał Pan połączenie z modułem wifi?

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tomy9891

2024-11-13, 09:50:31
Nowy użytkownik
Info od firmy schiessl:

Aby sparować moduł wifi z aplikacją na telefonie za pomocą sterowników C01U1lub E01U należy wykonać poniższe czynności:

Dla C01U1 – należy włączyć urządzenie następnie 8 razy należy wcisnąć przycisk SLEEP. W odpowiedzi klimatyzator wyświetli na sterowniku „77”,
Dla E01U – należy jednocześnie przytrzymać dwa klawisze LOU i FUNCT przez 3 sekundy. W odpowiedzi klimatyzator wyświetli na sterowniku „77”.

Po uzyskaniu „77” na ekranie mamy rozpoczęty proces parowania od strony klimatyzatora. Należy jednak pamiętać aby klimatyzator znajdował się w zasięgu sieci WiFi z którą chcemy go sparować.

Jeśli mamy problem z parowaniem, można skorzystać z udostępnienia sieci WiFi z telefonu na zasadzie mobilnego hotspotu. Jeśli klimatyzator połączy się z tak udostępnioną siecią, oznaczać to będzie, że problem leży po stronie dostawcy internetu lub ustawień routera.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa