Witam. Mam zamiar zmienić sprężarkę oraz osuszacz w swojej klimatyzacji. Sprężarka się poci. Jest cała na zielono. Nie zauważyłem by leciało przy króćcach przewodów wysokiego i niskiego ciśnienia. I trudno jest stwierdzić którędy leci. Z przyczyn ekonomicznych nie zamierzam się bawić w sprawdzanie i naprawianie tej sprężarki.
Kupiłem używaną sprężarkę, z której zlałem około 60ml oleju. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak mam teraz przeliczyć ilość potrzebnego oleju? Ile mam zalać do tej sprężarki, a ile dolać jeszcze podczas nabijania klimy żeby to miało ręce i nogi?
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile wchodzi fabrycznie oleju do sprężarki PANASONIC H12A00AA4EK?
Kupiłem używaną sprężarkę, z której zlałem około 60ml oleju. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak mam teraz przeliczyć ilość potrzebnego oleju? Ile mam zalać do tej sprężarki, a ile dolać jeszcze podczas nabijania klimy żeby to miało ręce i nogi?
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile wchodzi fabrycznie oleju do sprężarki PANASONIC H12A00AA4EK?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Po montażu samodzielnym nigdy nie miałem żadnych problemów. Przejeździłem cały sezon tego roku i klima nadal działa tyle że sprężarka jak pisałem poci się. Skraplacz jest nowy więc nie mogę kupować nowego skraplacza.