Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja po włączeniu i wyłączeniu śmierdzi

7 Odpowiedzi, 6066 Wyświetleń

Michael97

2017-08-24, 06:45:49
Nowy użytkownik
Witam,
Posiadam Skodę Octavię 2 FL 2010r. i po kupnie tego samochodu nie mogę rozwiązać problemu z klimatyzacją. Otóż przy włączeniu i wyłączeniu klimatyzacji zaczyna śmierdzieć. Klimatyzacja jest nabita, została 2 razy odgrzybiona (ozonowanie) w dwóch innych warsztatach, ostatnio mechanicznie czyścili parownik. Powyższe operacje pomagały na parę dni, lecz po czasie zaczął smród powracać. W czym może tkwić problem? Dodam, że woda prawidłowo skrapla się z parownika pod auto.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Whisky

2017-08-24, 11:16:11
Top użytkownik
Pewnie ozon wywietrzył się i wrócił zapach. Ja myłem takiego Audi 2 godziny, lałem płynu ile się dało, na ciepły, jak i na zimnym. Na samym ciepłym śmierdziało tak żeby lepiej nie mówić. Po 2 miesiącach nadal pachnie świeżością więc celuję na złe domycie.
  • Odpowiedz

cichy

2018-05-28, 13:41:36
Nowy użytkownik
Whisky napisał(a):Ja myłem takiego Audi 2 godziny,

Cześć, czyli co jest do mycia parownik?

Mam podobny problem, jak auto postoi na słońcu, do śmierdzi psim moczem. Po 2-3 minutach jest już OK, ale na początku na wymioty ciągnie.

Wymycie parownika wystarczy?

Aha,oczywiście ozonowana i nabijana co roku. Filtry zawsze na wiosnę nowe.
AR MiTo 2010.
  • Odpowiedz

Whisky

2018-05-28, 19:43:21
Top użytkownik
Do sprawdzenia nagrzewnica, później mycie układu.
  • Odpowiedz

obser

2018-05-29, 13:21:26
Top użytkownik
A może porządne pranie całej tapicerki,łącznie ze wszystkimi dywanami? A czym i jak został wymyty parownik?
  • Odpowiedz

Jarek79kk

2018-05-30, 06:26:57
Użytkownik
dokladnie jak kolega wyzej pisze. czasami przyjezdzaja na serwis i chca odgrzybianie...wchodzisz do auta a tam taki syf na dywanach i fotelach ze spodnie robocze mam w lepszej kondycji po calym dniu pracy. oczywiscie dezynfekcja ultradzwieki bo jak ktos uslyszy o wyciaganiu i myciu parownika to nikt sie nie decyduje a mysla ze jedno odgrzybianie pomoze...nawet 5 nie pomoze...
stala gadka...wczesniej mi nie smierdzialo....ja im mowie ze czasem nawet po 12 godz pracy jak wracam do domu i sciagam buty to nogi mi nie smierdza ale jednak myje stopy..i tak z klimatyzacja jak z nogami jak masz grzybice to jedne umycie stop nie wystarczy czy nawet 5 myc pod rzad Big Grin ale chca placa to robie
  • Odpowiedz

cichy

2018-05-30, 20:17:08
Nowy użytkownik
Cześć,

możecie polecić jakiś zakład w Rzeszowie który zrobi to dobrze?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa