Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 33 34 35 36 37 … 166 Dalej
  • alexa

Dobór klimatyzatora, pokój 30 m2, Galanz

7 Odpowiedzi, 2746 Wyświetleń

Kryniu777

2018-08-11, 17:59:13
Nowy użytkownik
Dom jednorodzinny w starym budownictwie. 3 piętro pod samym dachem. Strych docieplony. Dom z zewnątrz będzie docieplany w przyszłym roku.
W jednym pokoju na 3 piętrze mam od 8 lat zamontowany klimatyzator Galanz 2,5 KW typu On - Of na sprężarce Samsunga (nie pamiętam modelu) w pokoju ok 16 m2. Czuje duży zapas mocy. Nie jest strasznie głośny, ale mógłby pracować ciszej. Ogólnie udany zakup - zero problemów

Chce założyć klimatyzator w drugim pokoju na 3 piętrze o pow. ok 32 m2.

W pracy mam klimatyzator Galanz VIVA AUS-12H53R150P inwerter 2,6 KW - daje rade, powierzchnia biura ok 25 m2, sufit wysoko - wyżej niż standard (3 piętro pod strychem, strych nie docieplony, budynek też nie) według parametrów: Poziom hałasu jednostki wewnętrznej 25/37/40 dB, Poziom hałasu jednostki zewnętrznej 52dB

Waham się na modelem Galanz Inverter Arcus 3,60 kW AUS-12H53R150P inwerter, tylko jest on rzekomo głośniejszy: Poziom hałasu jednostki wewnętrznej 50 dB, Poziom hałasu jednostki zewnętrznej 64 dB

Inne klimatyzatory nie wchodzą w grę (cena ważny aspekt, wygląd zewnętrzny oraz zadowolenie z wieloletniej pracy klimatyzatorów Galanz)

Pytanie czy 2,6 KW da radę (uważam, że tak, nie chce robić chłodni, lecz zmniejszy temp) oraz czy 3,6 Arcus będzie dużo głośniejszym.
  • Odpowiedz

Kryniu777

2018-08-24, 17:44:57
Nowy użytkownik
Prosiłbym odpowiedź czy klimatyzator Galanz VIVA AUS-12H53R150P inwerter 2,6 KW (jestem zadowolony z tego modelu) będzie wystarczający do pokoju w domu jednorodzinnym w starym budownictwie. 3 piętro pod samym dachem. Strych docieplony. Dwa duże okna plastikowe od wschodu. Dom z zewnątrz będzie docieplany w przyszłym roku. Metraż pokoju jednak 35 metrów. Wysokość pokoju standard.
  • Odpowiedz

hdtv

2018-08-24, 20:05:52
Użytkownik
Kryniu777 napisał(a):Prosiłbym odpowiedź czy klimatyzator Galanz VIVA AUS-12H53R150P inwerter 2,6 KW (jestem zadowolony z tego modelu) będzie wystarczający do pokoju w domu jednorodzinnym w starym budownictwie. 3 piętro pod samym dachem. Strych docieplony. Dwa duże okna plastikowe od wschodu. Dom z zewnątrz będzie docieplany w przyszłym roku. Metraż pokoju jednak 35 metrów. Wysokość pokoju standard.
może styyknać ale mogą być problemy - po co się zyłować - kup 3.5 KW róznica w cenie to pewnie 200 zeta i będzie OK
  • Odpowiedz

Kryniu777

2018-08-25, 10:46:55
Nowy użytkownik
Problem jest tego rodzaju, że pisałem po sprzedawcach i nikt nie ma dostępnego 3,6 KW Ganalz VIVA AUS-12H53R150P. Jest to dla mnie sprawdzony model i cichy (sąsiad ma nowego samsunga, który jest głośniejszy).
Jest dostępny Galanz Inverter Arcus 3,60 kW AUS-12H53R150P, ale parametrowo wychodzi, że jest sporo głośniejsza.....
We wrześniu planuje remont i chce założyć klimę przy remoncie, skąd pomysł o 2,5 kw,
  • Odpowiedz

MarioO

2018-08-25, 12:11:18
Zaawansowany użytkownik
Wykonawca dobiera moc urządzenia.W swojej ofercie będzie też miał spory wybór splitów
  • Odpowiedz

romualdfil

2018-10-01, 12:33:39
Nowy użytkownik
w sklepie powinni ci doradzić
  • Odpowiedz

DBKlima

2018-10-01, 13:19:14
Top użytkownik
Widziałeś sklep z klimatyzacją Galanz ? Kto to trzyma na półkach poza ich producentem .
- Desperat :lol: :lol: :lol:
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa