Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja samsung problem błąd c101 e201

5 Odpowiedzi, 6119 Wyświetleń

Xbucykx

2022-02-18, 20:49:37
Gość
Witam posiadam klimatyzacje samsung multisplit AJ040TXJ2KG/EU i 2 jednostki wewnetrzne AR07TXFYAWKN/EU klimatyzacja działała z 2 miesiące nie było z nią problemów pewnego dnia po odłączeniu jej z pradu zwariowała na jednostkach wewnętrznych wyświetliła komunikat C101 a na zewnętrznej U200/E201 po zresetowaniu guzikiem F3 i próbie ponownego zadresowania guzikiem F1 wyswietla cie ciągle F1 i nic się nie dzieje a na jednostkach wewnątrz C101 przewody prądowe i komunikacji dobre napięcia dochodzą, rece opadają co robić co się uszkodziło żadnego zwarcia nic nie było jednostki wewnetrze reagują na pilot funkcje dzialaja nie startuje jednostka zewnętrzna ktoś pomoże
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-02-19, 05:56:00
Zaawansowany użytkownik
Odłącz z zasilania (bezpiecznik), poczekaj chwilę.
Rozpocznij od nowa procedurę autoadresowania.

Jakimi przewodami masz spięte jednostki wewnętrzne z zewnętrzną?
  • Odpowiedz

sulejowek

2022-02-19, 09:24:00
Użytkownik
Xbucykx napisał(a):Witam posiadam klimatyzacje samsung multisplit AJ040TXJ2KG/EU i 2 jednostki wewnetrzne AR07TXFYAWKN/EU klimatyzacja działała z 2 miesiące nie było z nią problemów pewnego dnia po odłączeniu jej z pradu zwariowała na jednostkach wewnętrznych wyświetliła komunikat C101 a na zewnętrznej U200/E201 po zresetowaniu guzikiem F3 i próbie ponownego zadresowania guzikiem F1 wyswietla cie ciągle F1 i nic się nie dzieje a na jednostkach wewnątrz C101 przewody prądowe i komunikacji dobre napięcia dochodzą, rece opadają co robić co się uszkodziło żadnego zwarcia nic nie było jednostki wewnetrze reagują na pilot funkcje dzialaja nie startuje jednostka zewnętrzna ktoś pomoże

Tak to jest hak nie uwaza sie na szkoleniu albo spi Smile
  • Odpowiedz

Xbucykx

2022-02-19, 15:19:40
Nowy użytkownik
Kabel komunikacji 1.5mm
aminokwas napisał(a):Odłącz z zasilania (bezpiecznik), poczekaj chwilę.
Rozpocznij od nowa procedurę autoadresowania.

Jakimi przewodami masz spięte jednostki wewnętrzne z zewnętrzną?
1,5mm komunikacja i 1,5mm zasilanie juz tak robiłem ale przy włączeniu po 1-3 min samo wywala błąd , przy zresetowaniu i próbie komunikacji caly czas f1 swieci na wyświetlaczu i cisza
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-02-20, 06:54:40
Zaawansowany użytkownik
Ja również miałem podobne problemy z Samsungiem.
Na szkoleniu, z tego co sobie przypominam, musiałem wyjść do toalety zapewne w tej chwili, gdy było omawiane uruchamianie ;-)
Jednak wszystkie dotychczasowe uruchomienia udało się przeprowadzić postępując zgodnie z instrukcją dołączoną do urządzenia - tam jest opisana krok po kroku procedura uruchamiania.

Pytałem o przewody łączące agregat z wewnętrznymi, gdyż wiem, że Samsung zaleca puszczenie osobnego przewodu komunikacyjnego (oddzielnie dla zasilania, oddzielnie dla komunikacji). Jednak wszystkie moje dotychczasowe montaże Samsunga ( a nie było ich znowu aż tak wiele) opierały się na przewodzie 5x1,5 mm2 i jak na razie wszystko śmiga.

Dlatego wczytaj się w instrukcję i postępuj zgodnie z nią. Na spokojnie.
Powodzenia.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa