Witam Panów,
Mam problem z zespołem sprężarkowym na bazie trzech spręzarek Copelanda model nie pamiętam ( z serii D4 )- dwie głowice. Regulatory poziomu oleju, odolejacz centralny, zbiornik oleju i wszystkie inne gadżety potrzebne do pracy w takim urządzeniu zamontowano.
Problem. W nieokreślonych warunkach wszyskie trzy sprężarki prosostaty MP54 wyłączają. Żeby było pikantnie tylko nocą.
Parametry układu to=-10*C, tk= 45-50*C w zależności od pracy wentylatorów.
Sprawdziłem pompy oleju - ciśnienie 7-8 bar.
Upustowy zawór ciśnienia na zbiorniku oleju utrzymuje róznicę ciśnień 1,3 bara
( stały).
Filtr oleju, presostaty MP, ilość oleju w układzie OK.
Po zatrzymaniu poziom oleju w regularorach poziomu jak i zbiorniku prawidłowy.
Po zrestarowaniu praca zespołu prawidłowa brak jakichkolwiek oznak blędnynej dystrybucji oleju.
Jeśli Panowie zetkneli sie z takim problemem prosze o podpowiedzi co jeszcze sprawdzić.
Pisząc teraz przyszła mi jeszcze jedna myśl - czy przyczyna moga być nieszczelne płyty zaworowe ( tragicz nie są ale idealne na pewno nie - 10 lat pracy zrobiło swoje ).
Pozdrawiam serdecznie
Mam problem z zespołem sprężarkowym na bazie trzech spręzarek Copelanda model nie pamiętam ( z serii D4 )- dwie głowice. Regulatory poziomu oleju, odolejacz centralny, zbiornik oleju i wszystkie inne gadżety potrzebne do pracy w takim urządzeniu zamontowano.
Problem. W nieokreślonych warunkach wszyskie trzy sprężarki prosostaty MP54 wyłączają. Żeby było pikantnie tylko nocą.
Parametry układu to=-10*C, tk= 45-50*C w zależności od pracy wentylatorów.
Sprawdziłem pompy oleju - ciśnienie 7-8 bar.
Upustowy zawór ciśnienia na zbiorniku oleju utrzymuje róznicę ciśnień 1,3 bara
( stały).
Filtr oleju, presostaty MP, ilość oleju w układzie OK.
Po zatrzymaniu poziom oleju w regularorach poziomu jak i zbiorniku prawidłowy.
Po zrestarowaniu praca zespołu prawidłowa brak jakichkolwiek oznak blędnynej dystrybucji oleju.
Jeśli Panowie zetkneli sie z takim problemem prosze o podpowiedzi co jeszcze sprawdzić.
Pisząc teraz przyszła mi jeszcze jedna myśl - czy przyczyna moga być nieszczelne płyty zaworowe ( tragicz nie są ale idealne na pewno nie - 10 lat pracy zrobiło swoje ).
Pozdrawiam serdecznie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY