Witam serdecznie,
Chciałbym szanowne grono prosić o poradę jak zabrać się do tematu instalacji klimatyzacji w mieszkaniu.
Chodzi o zamontowanie klimatyzacji w mieszkaniu na ostatnim piętrze w budynku z lat 60. Klima powinna objąc swoim działaniem 2 pomieszczenia po ok 14 m2 każde (okna na wsch i południe). Ma to być inwestycja na kilka lat (max 4 lata) więc zależy mi na kosztach (chyba jak każdemu
. Wstępnie rozmawiałem z jedną firmą która polecała mi instalację firmy Electra o mocy 3,5 kW (on/off) która miałaby być zamontowana w przedpokoju (pow ok 4 m2) i przez otwarte drzwi chłodzić 2 w/w pomieszczenia + ew wspomaganie małym wiatraczkiem. Gwarancja na 5 lat dość mocno do mnie przemawia. Jednostka zewnętrzna ma być postawiona na balkonie. Przy okazji proszę o potwierdzenie czy potrzebuję na to zgody spółdzielni (blok jest po termomodernicazji.) Z kosztami chciałbym zamknąc sie w 3 tysiącach. Moja lokalizacja to Piastów i ewentualnie proszę o oferty na priva.
Dziękuję i pozdrawiam
Chciałbym szanowne grono prosić o poradę jak zabrać się do tematu instalacji klimatyzacji w mieszkaniu.
Chodzi o zamontowanie klimatyzacji w mieszkaniu na ostatnim piętrze w budynku z lat 60. Klima powinna objąc swoim działaniem 2 pomieszczenia po ok 14 m2 każde (okna na wsch i południe). Ma to być inwestycja na kilka lat (max 4 lata) więc zależy mi na kosztach (chyba jak każdemu

Dziękuję i pozdrawiam