Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 57 58 59 60 61 … 166 Dalej
  • alexa

Jaką stację odzysku wybrać?

60 Odpowiedzi, 54803 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

karlos7

2011-08-24, 18:46:01
Nowy użytkownik
Witam
Inwestuje w sprzęt i mam dylemat jaką stację odzysku czynnika wybrać.Nie chcę wyrzucać pieniedzy w błoto.Chciałbym zakupic stosunkowo dobry sprzęt przy rozsądnej cenie.Mam do wyboru :
CPS CR600EC
Aspen EcoWarrior
VALUE VRR24A

a może polecicie cos innego?
  • Odpowiedz

miezala5

2011-08-24, 20:08:41
Top użytkownik
temat byl ale nikt nic ciekawego nie napisal w tym temacie!
Ja tez jeszcze nie mam swojej stacji wiec chetnie pobserwuje moze ktos cos napisze ciekawego!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

llort

2011-08-24, 20:33:47
Zaawansowany użytkownik
Wybór zależy od wiedzy i doświadczenia.Maszyna wspomaga w naprawach ale nie wyręcza braku umiejętności i doświadczenia.Czym bardziej zrewolucjonizowane urządzenie bez doświadczenia jego obsługi to śmierć na własne życzenie.Z NASA nie odważył bym się wybrać w podróż.Wolę paralotnię którą rozumiem Wink
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

andrewrc

2011-08-24, 20:35:09
Użytkownik
W Wigmorsie mają fajną stację odzysku jakiś firmy amerykańskiej. Rozmawiałem z chłodniarzem co ją ma i jest bardzo zadowolony. Przetłacza czynniki i nie ma problemu , jest wydajna. Ponoć warto zakupić.
Ja mam CPS CR600EC i z opinii tego chłodniarza to bym ją zakupił.
  • Odpowiedz

andrewrc

2011-08-24, 20:43:42
Użytkownik
Stacja APP G5 TWIN
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-08-25, 05:26:19
Top użytkownik
llort napisał(a):Wybór zależy od wiedzy i doświadczenia.Maszyna wspomaga w naprawach ale nie wyręcza braku umiejętności i doświadczenia.Czym bardziej zrewolucjonizowane urządzenie bez doświadczenia jego obsługi to śmierć na własne życzenie.Z NASA nie odważył bym się wybrać w podróż.Wolę paralotnię którą rozumiem Wink
Witam

A skąd to niby ty wiesz że on nie ma wiedzy i doświadczenia. Poza tym stacja do odzysku ma być w każdej firmie z branży i przepisy nic nie mówią o wiedzy i doświadczeniu. Co do zawiłości w obsłudze stacji to się mylisz, jaka by nie była zaawansowana to nie ma zagrożenia życia. Nie taki diabeł straszny.... Kiedyś jak będziesz miał do czynienia z chłodnictwem to się sam przekonasz. A teraz na razie sobie lataj paralotnią, byle nie nad miastami bo jeszcze komuś strat narobisz. Fajnie że dogadałeś się z paralotnią.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-08-25, 05:48:19
Top użytkownik
karlos7 napisał(a):Witam
Inwestuje w sprzęt i mam dylemat jaką stację odzysku czynnika wybrać.Nie chcę wyrzucać pieniedzy w błoto.Chciałbym zakupic stosunkowo dobry sprzęt przy rozsądnej cenie.Mam do wyboru :
CPS CR600EC
Aspen EcoWarrior
VALUE VRR24A

a może polecicie cos innego?
Witam

Stacja do odzysku powinna być dobrana do zakresu prac. Domyślam się że działasz w klimatyzacji czyli małych układach chłodniczych i teoretycznie głównie będzie służyła do odzysku w czasie awarii lub likwidacji starych klimatyzatorów. Ja mam CPS CR400 i w 100% jej nie wykorzystuje. Myślę że jak kupisz CR600 to będziesz jeszcze bardziej zadowolony ode mnie. Sześć setka jest bez olejowa.

[Obrazek: 21062011629.jpg]

Z tym że stacja to narzędzie które musi w pracować w komplecie. Musi posiadać butle serwisową i wagę. Jeżeli będziesz rozglądał się za wagą weź pod uwagę wagi z bezprzewodowym panelem sterującym lub wagi z zintegrowanym zaworem dozującym(podajże VALUE taką ma). Bardzo usprawnia prace przy układach chłodniczych.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

forfiter

2011-08-25, 08:00:04
Nowy użytkownik
A może coś takiego mogłoby Cię zainteresować?
http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/...pp-g5-twin
  • Odpowiedz

miezala5

2011-08-25, 08:51:27
Top użytkownik
forfiter napisał(a):A może coś takiego mogłoby Cię zainteresować?
http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/...pp-g5-twin

Ile za cos takiego!Smile
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

forfiter

2011-08-25, 09:01:58
Nowy użytkownik
http://www.klimatyzacja.pl/wizytowka-fir...139/page/1
Tutaj jest szersza oferta między innymi porównanie zaprezentowanej stacji z modelem G1 Single http://www.klimatyzacja.pl/auto-klima/wi...g1-single- a cena będzie dostępna na ich stronie... w zakładce sklep internetowy
  • Odpowiedz

joon

2011-09-07, 12:21:54
Nowy użytkownik
andrewrc napisał(a):W Wigmorsie mają fajną stację odzysku jakiś firmy amerykańskiej.

I super ceny....

Ja polecam taką: VALUE VRR24A
przystępna cena (przynajmniej u mojego dystrybutora), niska waga i żadnych zastrzeżeń w pracy Wink
  • Odpowiedz

Bock

2011-09-08, 06:46:57
Zaawansowany użytkownik
Ja używam od 2 lat MiniMax-E, netto kosztuje ok 2700zł, wydajana moze nie jest ale do małych układów daje rade, ściągałem już nią układy o napełnieniu ponad 30kg tylko to trwało wieki. Do wiekszych układów lepiej zbudować coś samemu na bazie używanego agregatu wrzucić odwadniacz odolejacz i gra.
  • Odpowiedz

karlos7

2011-09-14, 16:27:38
Nowy użytkownik
Witam
A co sądzicie o cps CR700EC ??najnowszy model cps tylko zadnych opini jak narazie link do opisu [reklama]
  • Odpowiedz

slimtech

2011-09-16, 19:34:11
Nowy użytkownik
witam,zastanawiale sie nad stacja i szukajac odkrylem straszna prawde :lol: (wkurwj...ca ).np:

[reklama]
  • Odpowiedz

barbie

2011-09-16, 19:50:50
Top użytkownik
110 V /60 Hz
  • Odpowiedz

slimtech

2011-09-17, 19:27:40
Nowy użytkownik
mysle ze z tym da rade [reklama]
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-09-17, 20:59:03
Moderator
Ja już kiedyś miałem NIE-przyjemność pracować z takimi zasilaczami. Dziękuję i nigdy więcej. Jakby nie było jeszcze czego ze sobą nosić....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 06:54:45
Zaawansowany użytkownik
znany napisał(a):
stefanbud napisał(a):to nie ma zagrożenia życia.

A co sądzisz o amoniaku klimatowieszaczu,to nie ma zagrożenia życia.????????????????????????????????????????????

sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile
  • Odpowiedz

wit

2011-09-18, 07:16:43
Top użytkownik
kubabaku napisał(a):sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile

przy amoniaku to przede wszystkim trzeba mieć rozum.
I nie popełniać błędów. Bo szybkie nogi nie pomogą...

20 lat pracuję przy amoniaku...
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 07:24:03
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):
kubabaku napisał(a):sorry...amoniak to troche inna bajka...przy amoniaku to trzeba mieć szybkie nogi Smile

przy amoniaku to przede wszystkim trzeba mieć rozum.

100% racji...tak jak przy każdej pracy związanej z chłodnictwem...
też chwilę pracowałem przy amoniaku i dobrze wspominam Smile
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 09:20:14
Użytkownik
Znany dziobie resztki tego przemądrzałego stefabuda i mam nadzieje że już tu nie wróci. A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

wit

2011-09-18, 11:12:39
Top użytkownik
Czesio napisał(a):A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.

do stacji odzysku ma niewiele. do instalacji klimatyzacyjnych i chłodniczych całkiem sporo...

Czesio napisał(a):A tak ap ropo ....
więcej niż powyższe do poprawnej polszczyzny czy wręcz jakiegokolwiek języka...

niektórzy zajmują się pracami o których nie mają pojęcia
-inni dyskutują tylko aby zaistnieć i namieszać...
-inni używają "mądrych" słów których nie znają...

dokąd zmierza ta ludzkość?
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 12:14:11
Użytkownik
wit napisał(a):
Czesio napisał(a):A tak ap ropo to co ma amoniak do instalacji klimatyzacji i stacja do odzysku dla serwisu zajmującego się splitami? Dziwne macie tu porządki na forum.

do stacji odzysku ma niewiele. do instalacji klimatyzacyjnych i chłodniczych całkiem sporo...

Czesio napisał(a):A tak ap ropo ....
więcej niż powyższe do poprawnej polszczyzny czy wręcz jakiegokolwiek języka...

niektórzy zajmują się pracami o których nie mają pojęcia
-inni dyskutują tylko aby zaistnieć i namieszać...
-inni używają "mądrych" słów których nie znają...

dokąd zmierza ta ludzkość?
A jak się pisze to panie Miodek? No i odpowiedz mi w których to splitach używa się amoniaku? Coby ktoś nie naciaął się.
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-09-18, 20:57:32
Zaawansowany użytkownik
Czesio napisał(a):No i odpowiedz mi w których to splitach używa się amoniaku? Coby ktoś nie naciaął się.
proszeee....czytaj wszystkie posty po kolei i ze zrozumieniem...bo zaniżasz i tak już marny poziom tego forum
pisze się "a propos"... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-18, 21:00:04 przez kubabaku.)
  • Odpowiedz

Czesio

2011-09-18, 21:07:18
Użytkownik
Dobrze i przepraszam.

Amen
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa