Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sterownik Carel EVD i zawór rozprężny elektroniczny Alco EX-5

5 Odpowiedzi, 6021 Wyświetleń

jarekrutek

2012-10-14, 16:00:38
Nowy użytkownik
Witam, rok temu zmontował jeden z monterów chłodnie z elektronicznym zaworem rozprężnym firmy Alco EX-5 i sterownikiem Carel EVDOOOOE20 i nie mógł tego ustawić. Podłączyłem wczoraj zawór do sterownika i wyświetla się błąd EEV, sprawdzałem połączenia elektryczne to jest ok. Przewód zasilający zawór powinien pasować tylko w jedną pozycje, bo tą wtyczka można podłączyć w każdej z 4 pozycji? I jak trzeba podłączyć wyjście cyfrowe DI1, bo jest zmostkowane z wyjściem GND. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-10-14, 18:59:35
Top użytkownik
Czyli przez rok czasu nabywca układu był zadowolony z jego działania?Pomijając te dywagacje skupił bym się nad podłączeniem.Konfiguracja podłączenia jest dostępna w opakowaniu z pudełkiem.A Przetworniki nie zawsze są dedykowane a ich sposób podłączenia czasami się różni.Taka mała kropka a czasami wiele znaczy.

Di 1 zmostkowane z GND w pewnych konfiguracjach daje sygnał dla poprawnej pracy zaworu czasami swoją inteligencją przewyższając osoby próbujące je ożywić.Może to i dobrze?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

jarekrutek

2012-10-15, 06:36:55
Nowy użytkownik
Witam, klient mówi że od początku był problem nie regulował ten zawór, podłączenie zaworu znalazłem w internecie i podłączyłem (1-white,2-black,3-blue,4-brown) tylko że ta wtyczka zasilająca jest okrągła z 4 pinami i można ja podłączyć w każdej pozycji.
  • Odpowiedz

jarekrutek

2012-10-15, 12:13:23
Nowy użytkownik
jarekrutek napisał(a):Witam, klient mówi że od początku był problem nie regulował ten zawór, podłączenie zaworu znalazłem w internecie i podłączyłem (1-white,2-black,3-blue,4-brown) tylko że ta wtyczka zasilająca jest okrągła z 4 pinami i można ja podłączyć w każdej pozycji.
jarekrutek napisał(a):Witam, klient mówi że od początku był problem nie regulował ten zawór, podłączenie zaworu znalazłem w internecie i podłączyłem (1-white,2-black,3-blue,4-brown) tylko że ta wtyczka zasilająca jest okrągła z 4 pinami i można ja podłączyć w każdej pozycji.

Jednak był źle podłączony zawór, opis który znalazłem był zły i chłodnia ruszyła.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-10-15, 19:34:48
Top użytkownik
Miło słyszeć że sobie poradziłeś bez konsylium w składzie (...)bo zapewne tematyczna rozmowa zakończyła by się tylko ubliżaniem.Ale może i poszło to w dobrym kierunku?.(...)
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa