Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Skraplacz do chillera

8 Odpowiedzi, 8158 Wyświetleń

frost-ch

2013-06-30, 09:07:00
Zaawansowany użytkownik
Potrzebuje blok skraplacza do chillera o wymiarach 1900x 1200x 150 oryginalny zamontowany o symbolu VS.ORD. A. 2021245 producent niestety mi nie znany logo producenta to kółko i jakby C lekko pochylone a w środku tego C trzy poziome kreski wychodzące z lewej strony
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-07-04, 05:45:53
Zaawansowany użytkownik
Szukam przedstawiciela lub serwisu Green box w Polsce a ściślej skraplacza do chillera Multi 121/A
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-04, 16:39:18
Top użytkownik
frost-ch napisał(a):Potrzebuje blok skraplacza do chillera o wymiarach 1900x 1200x 150 oryginalny zamontowany o symbolu VS.ORD. A. 2021245 producent niestety mi nie znany logo producenta to kółko i jakby C lekko pochylone a w środku tego C trzy poziome kreski wychodzące z lewej strony
Nie szukaj po wymiarach Tylko o odpowiedniej wydajności .A jakiej wydajności to mogę pomóc poza forum.Jeśli podasz moc chłodniczą sprężarek.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-07-04, 17:32:28
Zaawansowany użytkownik
klimatolog napisał(a):
frost-ch napisał(a):Potrzebuje blok skraplacza do chillera o wymiarach 1900x 1200x 150 oryginalny zamontowany o symbolu VS.ORD. A. 2021245 producent niestety mi nie znany logo producenta to kółko i jakby C lekko pochylone a w środku tego C trzy poziome kreski wychodzące z lewej strony
Nie szukaj po wymiarach Tylko o odpowiedniej wydajności .A jakiej wydajności to mogę pomóc poza forum.Jeśli podasz moc chłodniczą sprężarek.
mam trzy oferty na potrzebną mi wydajność tylko wymiary nie pasują więc co mam to pozaginać czy poucinać a może młotkiem sklepać i wcisnąć siłą w obudowę ?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-04, 18:16:50
Top użytkownik
A czy mocowania zamienników muszą pasować?Czy nie jesteś zbyt bardzo wygodny?A może zaproponuj nowe urządzenie bardziej wydajne?Narobisz się szukając i kombinując guzik na tym zyskując.Z jakiego powodu skraplacz kwalifikuje się do wymiany?
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-07-04, 18:47:02
Zaawansowany użytkownik
Już opisywałem mój przypadek na temacie Wymiana wymiennika płaszczoworurowegow Cillerze 125k założonego przez BOCK więc przypomnę w skrócie otóż po zalaniu wodą układu chłodniczego w cztero sekcyjnym chillerze w jednej sekcji mróz rozwalił skraplacz no i nie da się go pokleić pozostałe trzy miały tylko po kilkanaście litrów wody i już się w nimi uporałem pracują poprawnie chłodzą wodę , a teraz klient zażyczył sobie uruchomienie i czwartej sekcji , a ponieważ skraplacz przypomina bardziej zraszacz niż skraplacz postanowiłem ( może z wygodnictwa jak sugerujesz) jednak go wymienić niestety jest on wbudowany w obudowę i nie chodzi o mocowania tylko o wymiary po prosto nie da się wcisnąć większego ,przynajmniej ja tego nie potrafię ot i cały mój problem . Ale spokojnie już mam namiary na oryginał więc temat zamykam Cool
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-04, 20:07:24
Top użytkownik
Napisałeś przypomnę w skrócie otóż po zalaniu wodą układu chłodniczego w cztero sekcyjnym chillerze w jednej sekcji mróz rozwalił skraplacz.Zanim zamkniesz temat to wyjaśnij ta stwierdzenie którego nie ogarniam.Czyżby czynnik chłodniczy zamarzł?Jaki czynnik i w jakim wszechświecie znajduje się ta instalacja?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-04, 20:14:12 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-07-05, 19:42:50
Zaawansowany użytkownik
klimatolog napisał(a):Napisałeś przypomnę w skrócie otóż po zalaniu wodą układu chłodniczego w cztero sekcyjnym chillerze w jednej sekcji mróz rozwalił skraplacz.Zanim zamkniesz temat to wyjaśnij ta stwierdzenie którego nie ogarniam.Czyżby czynnik chłodniczy zamarzł?Jaki czynnik i w jakim wszechświecie znajduje się ta instalacja?
Klimatolog czy ty choć trochę masz pojęcie o chłodnictwie ? bo twoje wypowiedzi nie mówiąc o poradach są jakieś takie na poziomie zerowym. A tak jak laikowi śpieszę wyjaśnić : układ chłodniczy to ten w którym normalnie hula czynnik chłodniczy , ale w wymienniku płaszczoworurowym nastąpił wyciek czyli dziura i ten czynnik wziął i fiuu uciekł( mam nadzieję ze nadążasz) a ponieważ natura nie znosi próżni to w miejsce gzie był czynnik chłodniczy woda bul bul i do układu chłodniczego się wlała , a sprężarka klik klik i tę wodę po układzie chłodniczym ( tam gdzie kiedyś był czynnik ) popchała aż do skraplacza i dalej czaisz? no i teraz najważniejsze ( skup się ) przychodzi oziębienie temperatury -10st C i niższe ( nie wiem prawdę mówiąc skąd u nas takie temperatury ) i teraz woda w skraplaczu zamarza i trach popękały rurki w skraplaczu widocznie słaby materiał Włoska tandeta no ale się stało" woda się wylała " zaraz ... nie mówi się że "rozlało się mleko? "w każdym bądź razie wpadłem na pomysł żeby ten skraplacz wymienić , a co niech bulą trzeba było ogacić chillera
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa